0
Košarka

Head coach Sarunas Jasikevicius Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22 Beograd, 14.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘MORA DA BUDE SAMOKRITIČAN’: Legendarni Gasol žestoko kritikovao Jasikevičijusa, razočaralo ga je to što Barsa nije uspela da osvoji nijedan trofej!

Objavljeno: 23.06.22 u 12:52

Kritikovao je Jasikevičijusa.

U sezoni za nama, Barselona nije uspela da osvoji nijedan trofej, što je razočaralo navijače katalonskog kluba. U izjavi za ‘Mundo deportivo’ legendarni Pau Gasol istakao je da trener Barse Šarunas Jasikevičijus mora da bude samokritičan.

Real Madrid je ove sezone osvojio ACB ligu, dok je i na fajnal-foru Evrolige pobedio Barselonu. Gasol priznaje da je očekivao da će njegov voljeni klub osvojiti barem jedan trofej.

U sportu nekada pobedite, a ponekad izgubite. Jasno je da se očekivalo da Barselona osvoji neki trofej, kao tim koji je bio najbolji u regularnom delu sezone ACB lige i Evrolige. Šaras je očekivao da će biti šampion bar jednog od ta dva takmičenja zajedno sa kvalitetnim timom koji ima. Morate da primetite greške, proučite ih i izvučete pouke, kako biste sledeće sezone imali veće šanse da osvajate trofeje – rekao je Gasol i potom dodao:

Čestitke Realu, bili su bolji i borbeniji. Sada je trenutak za samokritičnost i analize. O razmišljanju šta možete da uradite u narednom periodu kako bi bili zadovoljniji po završetku sledeće sezone. Šaras je veliki takmičar i izuzetan trener, ali mora da bude samokritičan da bi bolje vodio tim. Nadam se da će dugo voditi Barselonu, mislim da će biti jedan od najuspešnijih trenera. To mu želim kao prijatelj, ambasador kluba i navijač.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter