0
AdmiralBet ABA Liga

Rodions Kurucs (L) and Head coach Zeljko Obradovic EuroCup-Partizan v Hamburg Towers Beograd, 18.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

KRAJ SARADNJE: Rastali se Partizan i Kuruks, sve otkrio agent igrača

Objavljeno: 23.06.22 u 09:40

Letonac više nije deo crno-bele porodice.

Partizan je krenuo da renovira tim za Evroligu koju će igrati naredne sezone, a u sastavu neće biti Radions Kuruks. Ovo nije veliko iznenađenje s obzirom da Letonac od kraja maja nije u Srbiji, te je saradnja završena raskidom, koji je obelodanio agent igrača Arturs Kalnitis.

Kako je nave, Kuruks neće igrati za Partizan, ali ni reprezentaciju Letonije u predstojećem FIBA prozoru, u kojima će igrati i sa Srbijom, već će igrait letnju ligu u SAD.

Poslednju utakmicu je Kuruks u crno-belom dresu odigrao u martu protiv Crvene zvezde, a ove sezone je prosečno u ABA ligi j na 14 utakmica beležio 4,9 poena, 2,1 skok uz dve asistencije za 14,7 minuta na parketu. U Evrokupu je odigrao devet mečeva i imao 3,1 poena i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto manje od 13 minuta.

Karijeru je započeo u Rigi, odakle je 2015. godine prešao u Barselonu, sa kojom je osvojio Kup Kralja i nastupao u Evroligi. Tokom 2018. godine, Kuruks izabran je kao 40. pik na NBA Draftu od strane Bruklin Netsa, gde je igrao dve sezone, da bi potom u okviru razmene igrača boravio u Hjuston Rokitsima, a na kraju i u Milvoki Baksima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter