0
Košarka

Vasilije Micic Nikola Jokic Friendly basketball game Serbia - Lithuania 10.8.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT) litvanija srb ija

JOKIĆ TRAŽIO OD DENVERA DA ANGAŽUJE MICIĆA: Možemo li gledati naša dva MVP-ja u istom timu!?

Objavljeno: 23.06.22 u 19:43

I prošle godine se očekivalo da dolazi u NBA.

Jedan od najpouzdanijih svetskih medija Bličer report, preneo je da najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić, insistira da uprava Denver Nagetsa dovede srpskog reprezentativca Vasilija Micića. Plejmejker Efesa je osvojio novu evroligašku titulu i to u Beogradu, a tom prilikom je proglašen za MVP-ja F4 turnira.

Podsećamo, protekle sezone se takođe spominjalo da bi Micić mogao u NBA ligu, ali je bio izričit u zahtevima da ima minutažu i određenu ulogu, što je potpuno razumljivo. Srpski košarkaš je na draftu iz 2014. godine biran sa 52. pozicije od strane Filadelfije, a 2020. je trejdovan u Oklahomi, koja trenutno poseduje „prava“ na njegov nastup.

Vasilije Micic Euroleague Final4 final, Real Madrid – Efes , May, 21. 2022. Belgrade Serbia.
21.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne treba zaboraviti da ova konekcija traje još od 2012. godine kada su Nikola i Vasilije igrali u prvom timu Mege. Njih dvojica su bili odličan tandem i tada, a sigurno je da su od tog momenta neverovatno napredovali, čemu svedoče njihovi nastupi, kao i priznanja koja dobijaju.

Micić je pre 2 godine proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone Evrolige, dok je ove godine zaslužio već pomenutu nagradu najkorisnijeg igrača finalnog turnira, a uz to je oba puta osvajao šampionsku titulu. Sa druge strane Jokić je na svojim leđima vukao Denver Nagetse, pa su mu izvanredne partije donele 2 MVP nagrade najkorisnijeg igrača NBA lige zaredom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter