0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

BRZO SE ADAPTIRAO: Novi trener Voždovca je spreman na sve izazove, otkrio je kakav će fudbal igrati ‘zmajevi’!

Objavljeno: 23.06.22 u 13:23

Utisak koji se stiče posle nepunih mesec dana od kada je novi šef preuzeo ekipu, jeste da je Nebojša Jandrić mnogo duže na čelu Zmajeva.

Adaptacija je prošla neprimetno, a mirnoća kojom odiše mladi stručnjak dokaz je strpljenja i želje sa kojom je prihvatio važnu ulogu u vrlo specifičnom trenutku.

Osećam da sam sa ekipom uspostavio dobar kontakt i da postoji razumevanje po pitanju naših zahteva, ali i potreba koje oni imaju. U Beogradu smo testirali određeni broj mladih igrača iz omladinskog pogona, ali i nekolicinu igrača koji su bili na probi. Uz reprezentativce koji su imali produženi odmor, a koji su se sada vratili u trenažni proces, mogu da kažem da tek sada na Zlatiboru možemo da stvorimo pravu sliku i pripremimo se za sezonu koja je pred nama”, počinje razgovor šef struke Zmajeva, gospodin Jandrić.

Po svemu prikazanom do sada, rezultati iz prethodne sezone i način rada olakšavaju posao novom stručnom štabu jer su i jedan i drugi trener ono što sistem koji Voždovac neguje.

To što je bilo dobro u drugom delu prošle sezone ne treba mnogo menjati, dok je na meni da ideju koju imam implementiram u već postojeći stil igre. Igrači su dobro utrenirani, a kako je kratak period između dva prvenstva, to olakšava dosta ovaj period priprema.”

Nebojša Jandrić se kroz dugogodišnji rad profilisao kao neko ko voli napadački fudbal, igru na gol više i za očekivati je da Voždovac bude ekipa koja će se na taj način predstaviti.

”Prepoznavanje situacija, kvalitetno donošenje odluka u datom trenutku, brzina bez koje moderni fudbal ne može da se iznese najvažniji su kvaliteti kod igrača. Mislim da ova ekipa ima pojedince sa takvim atributima, što znači da neće biti problem da odogovre zadacima koji su pred njima.”

Razlike između Prve i Super lige postoje najviše u pogledu kvaliteta određenih igrača, ali su zahtevi i ciljevi na kraju isti.

Iako se često provlači činjenica da je ovo njegovo prvo superligaško iskustvo kao šefa struke, Jandrić iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, od omladinskog fudbala do pozicije asistenta preko rada u inostranstvu.

I sam ističe da nije važno koliko iskustva imaš, već šta ćeš uraditi sa onim koje poseduješ bez obzira na vremensku odrednicu prilikom sticanja istog.

”Svako od trenera treba da projektuje sebe na nekom višem nivou. Da se konstantno usavršava, napreduje. Ako imate ambiciju i ciljeve u svojim karijerama i životu, vi ćete tako funkcionisati na dnevnom nivou. Polazeći od sebe, to su očekivanja koje imam za svoje asistente. Svojim primerom želim to da pokažem i da prenesem takvu energiju,” zaključio je Jandrić u razgovoru za klupski sajt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter