0
Fudbal

FOTO: Fudbalski savez Rusije

UEFA PRIMA NAZAD RUSE: Konačna odluka uskoro!

Objavljeno: 22.06.22 u 20:13

U narednim danima doći će do velike odluke!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saslušaće u julu žalbe Rusije na suspenziju iz međunarodnih fudbalskih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, koje su im uvele UEFA i FIFA.

Podsećanja radi, samo nekoliko dana nakon što je počeo sukob u Ukrajini, ruskim klubovima i reprezentacijama je onemogućeno da se takmiče na neodređeno vreme.

Drugo saslušanje obaviće se 11. jula i to će biti žalba četiri ruska fudbalska kluba zbog izbacivanja iz UEFA takmičenja.

Međunarodni olimpijski komitet je saopštio da suspenzija ruskih sportista i ekipa nema za cilj da ih kazni, već da zaštiti bezbednost i integritet takmičenja “u vreme dubokog antiruskog raspoloženja”.

Ruski fudbalski zvaničnici pokušali su da zamrznu kaznu uoči baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali je CAS odbio zahtev. Protivnik Rusije bila je Poljska, koja je odbila da igra utakmicu zbog sukoba u Ukrajini, te je zbog svega obezbedila plasman na Mundijal gde će igrati u grupi sa Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom.

Ukoliko žalba bude usvojena, ruske reprezentacije najverovatnije neće biti vraćene na Evropsko prvenstvo za fudbalerke i Svetsko prvenstvo u Kataru, ali bi zato klubovi trebalo da učestvuju u UEFA takmičenjima u predstojećoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter