0
Domaći fudbal

Fudbal Soccer Okupljanje reprezentacije pred kvalifikacioni mec za World Cup 2014 sa Hrvatskom Kuca fudbala zastave flags Stara Pazova, 01.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ODRŽANA SEDNICA IO FSS: Evo koje su odluke donete

Objavljeno: 22.06.22 u 17:55

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković.

Najvažnije odluke donete na istoj su:

⁃ Donet je nov Pravilnik o fudbalskim takmičenjima na osnovu kojeg je prestala primena pravila iz 2007. godine. Usvajanjem ovog sistemskog akta stvara se osnov za dalju modernizaciju fudbalskih takmičenja na teritoriji Republike Srbije.

⁃ Fudbalski klub OFK ”Žarkovo” iz Beograda odustao je od takmičenja u Prvoj ligi Srbije čime se stvorila potreba da se popuni slobodno mestu u tom takmičenju. Posle razmatranja prispelih predloga i kandidatura IO FSS je na osnovu relevantnih kriterijuma doneo odluku da u takmičarskoj sezoni 2022/23. novi prvoligaš bude Jedinstvo sa Uba.

⁃ Usvojene su liste sudija i delegata za utakmice Super i Prve Srbije kao i za takmičenje u Kupu Srbije.

⁃ Članovi IO pružili su apsolutnu podršku zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću, generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću koji zajedno sa čelnicima Super i Prve lige predsednikom Dragomirom Lazovićem i generalnim sekretarom Darkom Ramovšem, vode pregovore o novom aranžmanu u vezi sa naslovnim sponzorstvom Super i Prve lige Srbije za period od 2022. do 2025. godine. U konkurenciji je nekoliko kompanija, a odluka o budućem partneru biće poznata u narednih sedam dana. Izvesno je da će to finansijski biti najveći ugovor ovog tipa u istoriji srpskog fudbala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter