0
Atletika

BELGRADE, SERBIA - APRIL 16: Crvena Zvezda fans let off flares inside the stadium during the Serbian Super Liga at Stadium Rajko Mitic on April 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

KATASTROFALNE VESTI ZA SRBIJU: Marakana izgubila sertifikat – ovome se niko nije nadao!

Objavljeno: 22.06.22 u 08:42

Više nemamo pravo organizacije.

Stadion Crvene zvezde Rajko Mitić, ili popularna Marakana, kako ga većina ljudi u Srbiji zove, izgubio je sertifikat za održavanje atletskih takmičenja. To znači, da više nijedan objekat u našem glavnom gradu neće imati pravo da organizuje takmičenja od strane Svetske atletike.

Tu vest, u razgovoru za Sportski žurnal, nažalost je potvrdio direktor SAS Slobodan Branković.

Nažalost, istina je. Svakog časa očekujemo da nam iz Monaka pošalju novu listu sertifikovanih staza u Evropi. To znači da na nijednom atletskom objektu u glavnom gradu neće biti priznati ostvareni rezultati. Ni na našem najvećem stadionu, ali ni na stazi na Vojnoj akademiji, počeo je Branković i dodao:

Na oba objekta je 2009. izlivena „mondo“ podloga zbog Univerzijade. To je zahtev velikih atletskih takmičenja, da objekat na kom se održavaju i gde se sportisti zagrevaju, ima istu vrstu staze. Mondo je takmičarska pista koja se stavlja obično tamo gde će biti veliko nadmetanje. Na njoj se, jer je tvrda, postižu bolji rezultati. Međutim, nije zdrava za treniranje, stradaju pokosnice, zglobovi, tetive. Ipak se kod nas i na njoj svakodnevno radilo.

Za sam kraj, Branković je upitan koliko će ova situacija trajati i kada možemo očekivati da se radovi završe.

Izvođač radova daje dve godine. Sve ima svoj vek upotrebe. Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio. Tako ga staza u Košutnjaku nikada nije ni imala, služila je od početka samo za trening. Partizan je svoju izgubio još kada je Tito umro. Bez licence se ostaje kada podloga vidljivo propadne, izliže se, ukažu se pukotine, linije se ne vide, zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter