1
Fudbal

FOTO: FSS

FSS POŽELEO SREĆU KOLAROVU U PENZIJI: ‘Aleksandar Veliki!’

Objavljeno: 21.06.22 u 18:23

Kraj karijere! 

Posle 94 meča u najboljem državnom timu, osvojenih titula, raznih individualnih priznanja, došlo je vreme da se poklonimo i zahvalimo Aleksandru Kolarovu za sve što je učinio u svojoj bogatoj igračkoj karijeri. Bivši kapiten nacionalnog tima i zvanično se oglasio – kraj, nema više. Jedno poglavlje života, jedna stranica na koju Aleksandar Veliki može biti ponosan, zatvorena je i ostaće naslovi, slike i golovi kao svedočanstvo jedne velike karijere.

Fudbal Soccer UEFA EURO 2020 Qualifiers
Srbija v Luksemburg
Aleksandar Kolarov
Beograd, 14.11.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Za mnoge, najbolji levi bek srpskog fudbala, igrač „zlatne levice“, razornog šuta koji je ekipama u kojima je igrao i nacionalnom timu, doneo mnogo radosti, završio je karijeru u 36 godini. U Srbiji je nastupao za Čukarički i OFK Beograd, a od 2007. godine kada je potpisao za rimski Lacio, nastupao je u inostranim klubovima. Posle 15 godina ino karijere pamtiće ga i navijači Mančester Sitija, Rome i Intera.

FOTO: FSS

Za Srbiju je postigao 11 golova, pamtimo posebno onaj protiv Kostarike na Prvenstvu sveta u Rusiji. Bio je učesnik dva Svetska prvenstva (Južna Afrika 2010. i Rusija (2018.), kao i Olimpijskih igara u Pekingu (2008.). Sa U21 selekcijom bio je drugi u Evropi. Aleksandar Veliki ima bogatu riznicu klupskih trofeja. Osvojene titule sa Sitijem (dve) i Interom, nacionalni kup sa Lacijom, Interom i Sitijem. Osvajao je i Superkup sa ova tri kluba, kao i Liga kup sa engleskim klubom (dva puta). Aleksandar Kolarov je dobitnik Zlatne lopte FSS 2011. godine.

Willian Aleksandar Kolarov Srbija – Brazil, Serbia – Brazil, Moskva, Rusija 27.6.1018. Jun 27. 2018. Svetsko prvenstvo (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbalski savez Srbije izražava zahvalnost za odanost dresu koji je nosio i želi Aleksandru Kolarovu mnogo sreće i uspeha u novim životnim i poslovnim izazovima, sada kao budućem sportskom radniku.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter