2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DRUGO POJAČANJE NA ‘MARAKANI’: Ofanzivac predstavljen, velika očekivanja od Bukarija! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.22 u 15:24

Ofanzivac Genta obukao crveno-beli dres!

Drugo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je brzonogi krilni fudbaler Osman Bukari. On je u redove crveno-belih stigao iz belgijskog Genta, a veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog transfera izrazio je sportski direktor  Mitar Mrkela.

– Danas predstavljamo drugo pojačanje u prelaznom roku – Osmana Bukarija, igrača koji dolazi iz Genta. Poslednju sezonu je bio na pozajmici u Nantu. Profil je fudbalera kojeg do sada nismo imali u ekipi, klasično je krilo sa odličnim driblingom i velikom brzinom. Očekujem da dobijemo ono što nismo imali do sada po desnoj strani – probojnost i dosta asistencija. Verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i očekujem da sa Bukarijem budemo jači kao tim, nego što smo bili do sada – počeo je Mrkela.

Dotakao se sportski direktor  i ovog prelaznog roka.

– Rekao sam da je cilj u prelaznom roku bio da podmladimo i ubrzamo ekipu. Doveli smo dva igrača koji su izuzetno brzi i sigurno da će to imati veliki uticaj na naš tim i da ćemo biti drugačiji nego do sada.

Istakao je Mrkela da budžeti u evropskim mečevima ne igraju glavnu ulogu, ali i naglasio da veruje da će Bukari doprineti u novim uspesima crveno-belih.

– Susrećemo sa time konstantno. Za sada smo kada je Evropa u pitanju uvek igrali i prolazili ekipe koje su sa budžetima višestruko jače od nas i dovodile igrače koji su skuplji nego što mi dovodimo. Trudimo se da pažljivo biramo i izaberemo. Za sada smo bili dosta uspešni. Verujem da će Bukari koji je mlad igrač, a ima iskustvno igranja u evropskim klubovima i Evropi, doneti Crvenoj zvezdi novi iskorak u domaćem šampionatu, kao i u evropskim utakmicama.

Pomenuo je Mrkela i snažnog centrafora  – Ohija Omojuanfa.

– Ohi je došao kao slobodan igrač. Postigao je devet golova u prvenstvu i dva u kupu što je odličan učinak za napadača. Kada je dolazio imali smo dogovor da ako se pojavi povoljna prilika da može da ide. Uvek smo u pripravnosti, pratimo situaciju. Ako Ohi bude odlazio doći će novi igrač na njegovu poziciju.

Napomenuo je sportski direktor da je izuzetno zadovoljan pojačanjima, ali i istakao da uprava prati situaciju u ovom prelaznom roku.

– Pratimo situaciju i u zavisnosti od odlazaka pravimo kombinatoriku za svaki slučaj. Pratimo igrače, napomenuo sam da smo zadovoljni sa igračima koje smo doveli. Sa Kangvom i Bukarijem smo sigurno jači nego prethodne sezone. Videćemo šta će doneti budućnost, prelazni rok traje dugo do 31. avgusta moguće je dosta toga očekivati. Sigurno da pratimo situaciju i pokušaćemo da izvučemo korist.

Istakao je Mrkela da sportski sektor redovno razgovara sa Dejanom Stankovićem, kao i da zajedno donose odluke koje se tiču mladih igrača.

– Pričamo sa Dejanom Stankovićem i stručnim štabom gotovo svakodnevno. Pratimo situaciju sa mladim igračima i dogovaramo se šta je najbolje za njihovu budućnost. Za neke fudbalere ćemo još pre odlaska na pripreme imati pozajmice, a konačnu odluku ćemo doneti kada se vratimo iz Slovenije – rekao je Mrkela.

Novi fudbaler Crvene zvezde nije krio uzbuđenje što je zadužio crveno-beli dres.

-Prvi utisak mi je sjajan. Odlično sam se snašao već sada i veoma sam srećan što sam ovde – počeo je Bukari.

Govorio je Bukari i o svojim kvalitetima, ali i naglasio da može da igra na više pozicija.

-Mogu da igram na obe strane, a snalazim se i kada igram iza napadača. Ne predstavlja mi problem da igram protiv timova koji se većinski brane. Mogu da „probijem“ svaku odbranu i uvek nalazim put do gola.

Prisetio se brzonogi napadač mečeva protiv Crvene zvezde.

-Sećam se nekih akcija sa tih utakmica. Ovaj tim je izuzetno kvalitetan, što govori i to da su dva puta pobedili Gent, dok sam nastupao u tom klubu. Sećam se i nekih od igrača. Pokazali su kvalitet u mečevima protiv Genta i stvarno su dobri.

Istakao je Bukari da je želja svakog fudbalera da bude uspešan, ali i naglasio da veruje da će navijači uživati u njegovim izdanjima.

-Želim da budem uspešan ovde. To je želja svakog fudbalera u novom klubu. Nadam se da će navijači uživati u mojim partijama, a verujem da ću i ja uživati u njihovim izdanjima.

Dotakao se internacionalac iz Gane i prethodne sezone koju je proveo u Nantu.

-Ne mogu da kažem da se sezona u Nantu bila odlična, ali bila je prilično dobra. Nisam započeo mnogo mečeva, ali zadovoljan sam sa brojem koliko sam ih odigrao. Navijači tamo su bili sjajni, a verujem da će tako biti i ovde.

Naglasio je krilni fudbaler da ne oseća pritisak.

-Ne osećam pritisak. Na meni je da se dokažem na terenu. Nije igrač taj koji treba da stvara sebi pritisak, već da uživa na terenu, a dobri rezultati će sami doći.

Zadužio je dres sa brojem 19, na šta je dao kratak komentar.

-Sviđa mi se broj 19, zato sam ga i uzeo.

Istakao je talentovani fudbaler da je imao priliku da porazgovara sa Ričmondom Boaćijem, nekadašnjim napadačem Crvene zvezde.

-Pričao sam sa Boaćijem pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. Razgovarali smo o klubu i tome kako stvari funkcionišu ovde – rekao je Bukari.

Osman Bukari je rođen 13. decembra 1998. godine u Akri, a prve fudbalske korake načinio je upravo u lokalnom timu Akra Lajons, nakon čega se otisnuo u Evropu, tačnije u mlađe selekcije Anderlehta. Najzapaženija izdanja pružao je u Trenčinu za koji je zabeležio ukupno 66 nastupa i uz to upisao 16 golova i 25 asistencija. Potom je karijeru nastavio u belgijskom Gentu, gde je na 35 odigranih mečeva postigao četiri pogotka i upisao šest asistencija. Prethodne sezone nosio je dres francuskog Nanta za koji je zabeležio 26 nastupa i upisao dva pogotka i četiri asistencije. Bukarija krase izuzetna brzina i prodornost, čime je stvarao velike probleme protivničkim odbranama. Navijači Crvene zvezde ga pamte iz utakmica protiv Genta, kada je naš tim u dva navrata slavio protiv belgijskog predstavnika. Verujemo da će se uklopiti u tim Dejana Stankovića, a nadamo se da ćemo se zajedno radovati njegovim golovima.

 

0
0

2 Komentara

  1. Partizan godinama prodavao igrače dok je bilo dozvoljeno i ima dugove vece od crvene z koja je dovela tonu “ igrača“, stvara bisere, a nikog ne prodaje….samo pozajmice, probe…i ne da duguju vec nastavljaju da troše ( čije sad pare ?) …ogroman su trošak za ovaj narod. Nek ih finansiraju njihovi navijači

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter