0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PREDSTAVILA KANGVU: Voleo bih da postane kralj ovog kluba

Objavljeno: 20.06.22 u 14:34

Prvo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je talentovani vezni fudbaler Kings Kangva.

On je u klub stigao iz Arsenala iz Tule, a zadovoljan zbog transfera bio je i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, kao i momak koji će u narednom periodu braniti crveno-bele boje.

– Zadovoljstvo mi je da predstavim naše prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Reč je o Kingsu Kangvi, igraču koji nam dolazi iz Arsenala iz Tule. On je rođen 1999. godine i igra na sredini terena. Cilj nam je bio da u ovom prelaznom roku podmladimo i ubrzamo ekipu, a Kangva je jedan od igrača koji će doprineti da naša ekipa u narednom periodu izgleda drugačije, modernije, potentnije. Radi se o brzom igraču, koji dobro kontroliše loptu. Veoma je pokretljiv i dinamičan i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i da ćemo sa njim dobiti ono što smo tražili – počeo je Mrkela.

Zadovoljstvo zbog dolaska u redove crveno-belih istakao je i Kings Kangva, ali i napomenuo da će sve što ima da kaže pokazati na terenu.

– Pre svega, zahvaljujem se na lepim rečima. Neću mnogo govoriti ovde, jer ću sve ono što imam da kažem pokazati i reći na terenu. Bio sam veoma uzbuđen i srećan kada je došlo do dogovora. I dalje sam veoma uzbuđen. Radujem se svemu onome što me očekuje već sada kada se budem priključio ekipi – počeo je Kangva.

Pomenuo je Kangva i nekadašnjeg trenera crveno-belih Miodraga Božovića, sa kojim je imao priliku da sarađuje, ali i nekadašnje fudbalere ovog kluba sa kojima je igrao.

– Kao što sam već rekao, ne bih govorio o sebi kao fudbaleru, jer ću sve što imam pokazati na terenu. S obzirom na to da sam došao u Crvenu zvezdu, to govori da imam određene kvalitete. Miodrag Božović je fantastičan trener i imali smo odličnu saradnju. Imali smo neke zajedničke ciljeve, ali ih u Tuli ipak nismo zajedno ostvarili. Razgovarao sam sa njim pred dolazak u Crvenu zvezdu, a pričao sam i sa mojim prijteljima Goranom Čaušićem i Đorđem Despotovićem.

FOTO: FK Crvena zvezda

Istakao je kroz osmeh reprezentativac Zambije da bi voleo da postane kralj Crvene zvezde.

– Da, u imenu imam reč ‘kralj’, i definitivno bih voleo da postanem kralj Crvene zvezde.

Govorio je talentovani veznjak i o Kangi, ali i istakao da veruje da će zajedno napredovati.

– Poznajem Kangu i moram da kažem da mi je izuzetno drago što ćemo raditi zajedno, a siguran sam da ćemo i napredovati. To je ono što je najbitnije, a verujem da ćemo i ostvariti dobre rezultate.

Pomenuo je Kangva i nadimak koji je imao kao dečak.

– Kada sam bio dečak, nadimak mi je bio Mačua. Verujem da ću i ovde dobiti neki nadimak.

Pred dolazak u Zvezdu, Kangva je imao priliku da razgovara sa nekadašnjim prvotimcem crveno-belih Lukom Jovićem.

– Da, sreli smo se. Pričali smo o timu i svemu onome što je potrebno dati Crvenoj zvezdi. Govorili smo i o očekivanjima navijača, ali i svemu onome što jedan fudbaler u Zvezdi treba da pruži. Najviše smo pričali o očekivanjima. Jedva čekam da prvenstvo počne, kako bih sve ono o čemu smo razgovarali mogao da pokažem na terenu.

Dotakao se mladi fudbaler i izvođenja slobodnih udaraca, koji su mu prava specijalnost.

-Volim da izvodim ‘slobodnjake’ i možete da očekujete golove kada ih ja budem izvodio.

Samo reči hvale imao je Kangva za Miodraga Božovića.

– Ovom prilikom bih mu se još jednom zahvalio na svemu. On je sjajan trener i zaista sjajan stručnjak. Često smo imali prilike da se družimo i smejemo. Provodili smo dosta lepog vremena zajedno i posmatrao sam ga kao oca. Dao mi je mnogo samopouzdanja i još jednom mu se zahvaljujem na svemu što je uradio za mene – podvukao je Kangva.

(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu – Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da ‘ponese’ loptu od šesnaesterca do šesnaesterca. Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu. Takođe, standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je prošao čitav juniorski staž zemlje iz koje dolazi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter