0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO_ Starsport

SAMO ACO CIBONU SPAŠAVA: Legendarni trener pokrenuo akciju – cilj povratak u vrh ABA lige, pa Evroliga!

Objavljeno: 20.06.22 u 20:18

Klub je na ivici ambisa.

Dvostruki šampion Evrope i velikan jugoslovenske košarke Cibona, nalazi se u jako teškoj situaciji. Zbog nagomilanog ogromnog duga, gotovo svi igrači su zatražili raskid ugovora, što sigurno neće rešiti probleme kluba, ali jedan čovek krči put ka uspehu.

U pitanju je Aleksandar Petrović, proslavljeni košarkaš i trener, koji je započeo akciju prikupljanja sredstava za spas Cibone. Njegova objava od pre nekoliko dana na Tviteru, podigla je javnost na noge, pa je ubrzo potom organizovana i konferencija za medije.

Emocije ne mogu da spasu Cibonu. Finansije da. Idemo nas 2.000 koji su finansijski u stanju da uplate po 5.000 eura i tako pokrivamo dug i imamo solidan budžet za sledeću godinu. Isti ti ljudi bi birali Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor. A Grad neka radi po svome, napisao je tada Petrović.

Zajedno sa njim, na konferenciji je pričao i Saša Pavličić, predstavivši program pod nazivom „Mi smo Cibona“.

Idemo prvo da spasimo Cibonu, a sve ostalo da ostavimo za kasnije. U fokusu je da dobijemo Cibonu prvi vrhu ABA lige, a onda da uđemo u Evroligu, počeo je Pavličić.

Potom je reč preuzeo Aleksandar Petrović, koji je otkrio pojedine detalje što se tiče finansija.

Dug prema Dinamu je, mislim, tri miliona kuna (oko 400.000 evra). Ako akcija zaživi, Dinamo je spreman da pomogne. Hipotetički smo dogovorili i druge marketinške akcije. Klubovi su se udaljili poslednjih godina. Inicijativa je krenula s Dinamove strane, pokazali su put drugima kojim treba ići da se Cibona spasi, počeo je Petrović i dodao:

Stavili su me na stub srama jer sam rekao koliko Cibona duguje. Prema reviziji, dug je 35-36 miliona (kuna). U januaru 2021. rečeno je da je dug 70 miliona kuna, ali je zbog investitora rečeno manje. Ne mogu da odgovorim na pitanje o stvarnom dugu. Klub je funkcionisao preko pozajmica, to je akumulirani dug Cibone. Neću reći cifru, imam je u glavi, ali znam što je potrebno da se klub pokrene. On mora služiti za tekuće stvari, da se kupi godinu dana vremena da bi se klub restruktuisao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter