0
Domaći fudbal

Ricardo Gomes Superliga Srbije, Vozdovac - Partizan Super Liga 28.11.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

RIKARDO OTKRIO ZAŠTO JE PARTIZAN IZGUBIO TITULU: Evo šta je imao da kaže – nije želeo da krivi nikoga sa strane!

Objavljeno: 20.06.22 u 18:30

To je bio ključ.

Fudbaleri Partizana se trenutno nalaze na pripremama u Sloveniji, gde će predvođeni novim trenerom Ilijom Stolicom naporno raditi, ne bi li stigli do svojih ciljeva. Crno-beli su protekle sezone u svojim redovima imali fudbalera koji je bio najbolji strelac SuperligeRikarda Gomeša, a upravo je iskusni napadač govorio o razlozima za neuspeh u sezoni za nama.

Bili smo fokusirani u većem delu godine, ali na kraju nismo uspeli i teško je to prihvatiti. Meni je teško, teško je i svima drugima u timu, uveren sam u to. Nešto se promenilo u drugom delu sezone. U prvom delu smo, čini mi se, bili više povezani međusobno, dok smo u drugom delu pomalo izgubili i tu povezanost i moć, „hemiju“ generalno. To je bila naša prednost, bili smo složni od prvog dana, rešeni da zajedno istrajemo do kraja, ali se nešto promenilo u nastavku. Da me sada pitate šta se promenilo, ne znam da vam odgovorim precizno, počeo je Gomeš uz napomenu:

BELGRADE, SERBIA – FEBRUARY 24: Ricardo Gomes of Partizan celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa Conference League Knockout Round Play-Offs Leg Two match between Partizan and Sparta Praha at stadium FK Partizan on February 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

– Tako je i ne mogu da objasnim šta se dogodilo, jer nije normalno da osojite 98 bodova u sezoni, a da ne osvojite titulu. Ne mogu da kažem: zaslužili smo, jer naprosto nismo osvojili. Po mom mišljenju onaj ko je zaslužio ju je i osvojio, no, teško je prihvati posle duge sezone i svega što se dogodilo da nismo na kraju prvi prošli kroz cilj. Ali, to je fudbal.

Potom je upitan da li je možda poraz u prvom derbiju srušio svu tu hemiju, dok je Gomeš zaključio da je tim morao da bude spreman na sve.

Derbi je uvek više od tri boda. To su bodovi na kontu, emocije, injekcija samopouzdanja ako pobedite ili, pak, stramputica ako izgubite. To je sve očekivano i normalno, ali mi posle toga nismo dobro reagovali i to je naša najveća greška, morali smo da budemo spremni na sve, na svaku moguću situaciju. Jedan poraz ili remi nisu smeli da utiču, morali smo da promenimo mentalitet i da pokušamo da nastavimo gde smo stali. Igralo se na četiti dana i nije bilo vremena za „plakanje“. Liga ne staje kada izgubite nego se nastavlja i naprosto smo morali da prevaziđemo situaciju u kojoj smo se našli, ali nismo. To je naša najveća greška.

Za sam kraj, Rikardo je navijačima obećao jednu stvar – Partizan će se boriti i da svi igrači će dati sve od sebe.

Mogu samo da vam obećam veliku borbu celog tima. Pet godina bez titule je dug period, ali je Partizan takav klub da će učiniti sve preko mogućnosti da se to promeni. Verujem da ćemo oformiti dobar tim, uz pojačanja i momke koji se vraćaju iz reprezentacija i da ćemo promeniti sliku iz prošlosti, zaključio je Gomeš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter