2
Košarka

Head coach Zeljko Obradovic Zach LeDay (L) Yam Madar (R) Nemanja Dangubic Partizan v Mega-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 20.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PLJUŠTE KAZNE NA RAČUN CRNO-BELIH: Finansijski udarac za crno-bele, Obradović suspendovan na četiri meča!

Objavljeno: 20.06.22 u 15:49

KLS se konačno oglasio zvaničnim saopštenjem.

Potres u srpskoj košarci dogodio se kada je KK Partizan odustao od učešća u Košarkaškoj ligi Srbije. Povodom toga, KLS je saopštio kazne za crno-bele.

Partizan će 600.000 dinara morati da plati kaznu zbog nepojavljivanja na utakmici polufinala protiv FMP, a zbog narušavanja ugleda lige ‘parni valjak’ je kažnjen sa dodatnih 1.200.000 dinara.

Takođe, trener KK Partizan Željko Obradović kažnjen suspenzijom na četiri meča u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sopštenje KLS vam prenosimo u celosti:

– KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

-Treneru KK Partizan Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

-Službenom predstavniku KK Partizan Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog predstavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

-KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

-Odgovornom licu u KK Partizan Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

– KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK Partizan te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK Partizan u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj – piše u saopštenju.

0
0

2 Komentara

  1. Pa ljudi imajte milosti, ako nemate pameti, pa Obradović je otišao iz partizana,,,,,Pišite malo i o nacionalnom brendu, kao oličenju poštenog lopovluka pod okriljem ove banana države,,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter