FOTO: STARSPORT
in , , ,

KOMPLETIRALI TRIPLU KRUNU, A SADA U NOVOJ MISIJI: Lazić i Mitrović posle finala KLS na utakmici za bolje sutra

Mozzart Koš za sreću 21. juna na Kalemegdanu za novu kuću ugroženoj porodici Stojićević

Humanitarna utakmica Mozzart Koš za sreću igraće se u utorak, 21. juna na terenima KK Partizan na Kalemegdanu, a prikupljena donacija namenjena je za obnovu doma višečlane, socijalno ugrožene porodice Stojićević.

Deveta godina humanitarnog delovanja Koša za sreću, osma dobrotvorna utakmica poznatih i prvi put kao Mozzart Koš za sreću. Saradnja Koša za sreću i kompanije Mozzart će uticati na uvećanje donacije, što će se videti na samom terenu kada svaki poen javnih ličnosti u utakmici bude vredeo 3.000 humanitarnih dinara.

Veliki broj sportista i javnih ličnosti će igrati utakmicu, podeljeni u dva tabora, a neka od poznatih imena su košarkaši Željko Rebrača, Luka Mitrović, Branko Lazić, Vule Avdalović, Stefan Birčević, Ivan Paunić, Nikola Mišković, teniser Hamed Međedović, glumci Miodrag Dragičević, Stevan Piale, Mladen Sovilj, odbojkašica TijanaMilojević, košarkašica Višnja Stefanović, reperi Nikola Jelić Mikri, Boško Ćirković Škabo, Miloš Grubor Bigru, fudbaler Darko Brašanac i mnogi drugi.

Uz donaciju Mozzarta u ukupnu prikupljenu sumu namenjenu za obnovu doma Stojićevića ući će i donacije drugih pokrovitelja, učesnika, kao i publike za koju je ulaz na terene na Kalemegdanu besplatan, ali će na označenim mestima moći da ostave prilog.

– Jedanaestogodišnji Bojan je najvredniji, ide da kosi travu, pa se vrati kući sav srećan sa 500 ili 1.000 dinara i ponosno nam kaže: Vidite šte sam zaradio! – rekla je za sajt humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ samohrana majka Svetlana Stojićević. Sem sina Bojana, ova hrabra majka iz Prhova u opštini Pećinci živi u veoma teškim uslovima sa još trojicom sinova, Milanom (14), Markom (15) i Kristijanom (17), te ocem Radovanom koji nema uslova za pensiju, a Svetlana nema posao i život joj je dodatno otežan slabovidošću.

Jedini stalni prihod koji ova porodica ima jesu socijalna pomoć i dečiji dodatak što je ukupno oko 35.000 dinara, nedovoljno za normalan život. Porodica živi u staroj kući sa tri sobe, u jednoj spavaju deda i dva unuka, u drugoj svi ostali, a u dvorištu je još davno započeta nova kuća koja još uvek nije završena.

Mozzart Koš za sreću će akcijom u utorak 21. juna pokušati da Stojićevićima obezbedi novi dom i bolje životne uslove, uz posredstvo Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ sa kojom Koš za sreću uspešno sarađuje i sve donacije realizuje još od 2016. godine.

– Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život, rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije, košarkaš Stefan Birčević.

Ove godine će Mozzart Koš za sreću igrati i ljudi koji su pisali istoriju srpske košarke. Legendarni Željko Rebrača je osvojio Svetsko prvenstvo u dresu našeg nacionalnog tima 1998. u Atini, kao i dva Evropska prvenstva, 1995. u Grčkoj i 1997. u Španiji, te srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. Stefan Birčević u bogatoj kolekciji ima tri srebra, sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014, Olimpijskih igara u Riju 2016. i Evropskog prvenstva u Turskoj 2017, dok je Ivan Paunić 2009. u Poljskoj došao do srebra takođe u dresu Srbije na Eurobasketu. Takođe, tu su i kapiten Crvene zvezde Branko Lazić i jedan od najboljih igrača Luka Mitrović, koji su koliko sinoć, u finalu KLS Superlige kompletirali triplu krunu sa crveno-belima.

Program Mozzart Koša za sreću 21. juna počinje od 18 časova Utakmicom budućih šampiona „Stevan Jelovac“. Nedavno preminuli srpski košarkaš je više puta igrao Koš za sreću te je organizacija ovim potezom odlučila da mu još jednom oda poštovanje. Od 19 časova počinje meč poznatih, a poluvreme istog rezervisano je za muzički nastup domaćih legendi rep muzike.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZVEZDA PREDSTAVILA KANGVU: Voleo bih da postane kralj ovog kluba

PRONAĐENA JE ZAMENA ZA JOVANOVIĆA: Sada je i zvanično, Mega predstavila novog trenera!