0
Evrokupovi

FOTO: SL Benfica @SLBenfica/ Twitter screenshot

BENFIKA SVE JAČA: Bivši as Ajaksa stigao u Lisabon! (FOTO)

Objavljeno: 20.06.22 u 22:20

Brazilac nije ni debitovao u Šahtjoru!

Kontroverzni Brazilac rodom iz Sao Paula, David Neres, novi je član slavne Benfike! Neres na ‘Luž‘ stiže iz redova ukrajinskog Šahtjora, za koji nije stigao ni da debituje zbog izbijanja sukoba na relaciji između Rusije i Ukrajine.

Benfika je za Nevesa izdvojila sumu od 15.300.000 evra, što je za nijansu više od zimske kupovine Šahtjora, koji ga je nedavno platio 12 miliona Ajaksu.

Bez ikakve sumnje radi se o velikom pojačanju za portugalskog giganta. Neres je pre pet sezona blistao u nacionalnom prvenstvu Holandije, da bi već naredne sezone skrenuo pažnju blistavim partijama i lucidnim potezima u evropskoj eliti. Golovi protiv Real Madrida i Juventusa u završnici Lige šampiona samo su dizali cenu talentovanom Brazilcu.

U narednim sezonama nivo igre je opadao, ali bilo je jasno da Neres može značajno bolje. Benfika veruje u njegove kvalitete i predispozicije i smatra da će im doneti novine koje su neophodne za uspehe na svim poljima, pogotovo onim evropskim. David je potpisao petogodišnji ugovor, a otkupna klauzula iznosi ogromnih 100 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter