0
Košarka

Vladimir Lucic (R) and Ognjen Jaramaz (L) Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NEUSPEH ZA TRINKIJERIJA, JARAMAZA I LUČIĆA: Alba lako stigla do duple krune u Nemačkoj!

Objavljeno: 19.06.22 u 19:54

Mnogi se nisu nadali ovome.

Koašrkaški Albe su u finalu nemačkog prvenstva ubedljivo savladali Bajern sa 3:1 u seriji. Poslednji susret, odigran u Minhenu, gostujuća ekipa je dobila rezultatom 81:96, čime je okončala ovu sezonu izuzetno uspešno.

Alba je u prva dva susreta ove finalne serije slavila sa po 13 poena razlike. Navijači su tada pomislili da ćemo videti metlu, ali je Bajern pokazao zube, pobedom od čak 30 razlike. Ipak, ta igra se nije prenela i u 4. susret u seriji, pa je titula ponovo pripala Albi.

Ono što je od starta serije bilo očigledno, jeste velike muke Bajerna bez Vladimira Lučića, nekadašnjeg kapitena Partizana i jednog od glavnih igrača nemačke ekipe. On je odigrao samo prvu utakmicu, dok je ostatak propustio zbog povrede.

Albu su do trofeja predvodili Džejlin Smit sa 23 poena, dok je u redovima Bajerna Rubit ubacio 15. Ovo je treća uzastopna titula za berlinsku ekipu, dok je ove godine osvojila i Kup Nemačke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter