0
Košarka

FOTO: Denver Nuggets/Twitter

BELI I JOKIC: Pokoriše Ameriku!

Objavljeno: 18.06.22 u 11:48

Jasno je da imamo zlatnu generaciju naših košarkaša

Uspeli su Golden Stejt Voriorsi da se vrate na šampionski tron posle četiri godine čekanja, a do NBA prstena je tako došao i naš Nemanja Bjelica.

Možda nije bio starter u finalu protiv Bostona, ali je svojim ulaskom sa klupom zadavao ozbiljne probleme najboljem timu sa Istoka.

Bjelica je tako postao tek četvrti Srbin sa NBA titulom, pošto su pre njega to uspeli samo Darko Miličić, Peđa Stojaković i Ognjen Kuzmić.

Takođe se NBA prstenom okitio Dejan Milojević postavši tako drugi pomoćni trener iz naše zemlje sa ovim priznanjem, prvi je Igor Kokoškov.

FOTO: Youtube/Screenshot

Ovim uspehom Bjelica se upisao u istoriju kao NBA šampion, ali i po jednom drugom parametru.

Ranije, tokom plej-ofa, Nikola Jokić je po drugi put uzastopno proglašen za MVP-ija ligaškog dela NBA lige i potvrdio status najboljeg igrača na planeti.

Upravo ova dva sjajna rezultata donose nam jedno novo dostignuće, koje će ući u istoriju NBA lige.

Naime, do sada nikada osvajač NBA prstena i MVP NBA lige nisu dolazili iz iste zemlje, ako iz cele priče izuzmemo Ameriku.

Kada se osvrnemo u prošlost stranci sa nagradom za najkorisnijeg igrača bili su Oladžuvon, Novicki, Neš i Adetokumbo, ali nijedan od njihovih zemljaka tada nije uspeo da ih isprati sa NBA titulom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter