0
Košarka

Nemanja Bejlica (FOTO: Starsport)

VELIKI USPEH NEMANJE BJELICE: Profesor je u odabranom društvu, četvrti Srbin sa NBA prstenom

Objavljeno: 17.06.22 u 08:58

Golden Stejt Voriorsi, postali su novi NBA šampioni.

Ekipa Stiva Kera je u šestoj utakmici savladala Boston Seltikse i tako do prstena stigla rezultatom 4-2 u seriji za trofej.

Nemanja Bjelica nije igrao u finalu, ali je na kraju ipak mogao da bude zadovoljan jer je njegov tim stigao do prstena, a on postao četvrti Srbin kom je to pošlo za rukom.

Prvi je to učinio Darko Miličić koji je u sezoni 2003/04 sa Detroit Pistonsima postao NBA šampion, da bi potom Predrag Stojaković u sezoni 2010/11 to uspeo sa Dalas Maveriksima, iako je imao nekoliko dobrih prilika sa Sakramento Kingsima.

Poslednji pobednik bio je Ognjen Kuzmić, a centar Crvene zvezde je 2015. godine sa Golden Stejtom postao šampion, a sada je sa istim timom to učinio i Nemanja Bjelica.

Što se trenera tiče, sada je Dejan Milojević bio pomoćnik Stivu Keru, dok je na isti način sa Pistonsima, dok je za njih igrao Miličić, do prstena došao i Igor Kokoškov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter