0
Košarka

FOTO: STARSPORT

OLIMPIJAKOS NAKON 5 GODINA OSVOJIO GRČKU LIGU: Real na korak od titule – Barselona pala po drugi put!

Objavljeno: 17.06.22 u 23:51

U čitavoj Evropi su na programu finala domaćih prvenstava.

Košarkaši Olimpijakosa su osvojili titulu šampiona Grčke nakon 5 godina, nakon što su u finaljnoj seriji savladali Panatinaikos. Rezultat treće utakmice bio je 93:74, a „Zelenima“ nije pomogla ni odlična partija srpskog reprezentativca Nemanje Nedovića.

On je postigao 23 poena, predvodio je Panatinaikos, ali to nije bilo dovoljno . Ovo je 13. trofej za Olimpijakos, dok večiti rival ima čak 39. Takođe, ovu utakmice je obeležio i kraj karijere legendarnog Jorgosa Printezisa.

Sa druge strane u finalu španske lige, Real Madrid je poveo protiv Barselone sa 2:1. Madriđani su više nego zasluženo slavili u trećem meču ove serije rezultatom 81:66 i sada ih samo jedan trijumf deli od trofeja.

Najefikasniji na ovoj utakmici bio je Dek sa 14 poena, dok je Kozer upisao 13. Na drugoj strani istakao se Kjurik sa 15 poena, a ovom rezultatu dosta je uticala i lošija partija Nikole Mirotića koji je za 26 minuta upisao 9 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter