2
Košarka

Nenad Stefanovic ABA Liga, FMP-Crvena Zvezda 26.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘JAKO DOBRO ZNAMO KO JE FAVORIT’: Trener FMP-a pred početak finalne serije, mogu li ‘panteri’ sutra da naprave čudo?

Objavljeno: 17.06.22 u 13:50

Nije baš čest slučaj da u toku jedne sezone ekipa ima pauzu od više od mesec dana.

Košarkašima FMP Meridiana je to dva puta pošlo za rukom, istini za volju usled okolnosti koje su najmanje bile do kluba iz Železnika. Panteri su imali pauzu od 44 dana od završetka plej-of serije ABA lige protiv Budućnosti do prvog meča finalne serije KLS protiv Crvene zvezde. Početak finalne serije KLS zakazan je za petak od 19 časova, a prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda. Druga utakmica serije na programu je u nedelju od 20 časova u ’’FMP areni’’, a eventualna majstorica igraće se sledećeg utorka u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Nesvakidašnja situacija, ali mesec i po dana pauze stručni štab FMP Meridiana je znao da iskoristi na najbolji mogući način. Mladi sastav nije imao luksuz da odmara jer je jedan od glavnih ciljeva kluba da uz dobar rezultat i priušti najbolji mogući košarkaški razvoj svojim mladim prvotimcima. Tako je bilo kroz istoriju Kluba, a na tim postulatima će FMP Meridian i nastaviti da funkcioniše.

Trener KK FMP Meridian Nenad Stefanović je govorio više o periodu koji je iza njegovog stručnog štaba i prvotimaca:

Mi smo trenirali sve vreme u ovoj pauzi i odigrali tri prijateljske utakmice protiv Spartaka, Dinamika i Mege kojima dugujemo veliku zahvalnost što su nam izašli u susret svesni naše situacije. Treniralo se jako dobro. Neki drugi imaju mnogo utakmica, a mi mnogo treninga, a naš kondicioni trener je izračunao da smo odradili 360 treninga u sezoni sto je zaista puno”, rekao je Nenad Stefanović.

Posebno je intersantan podatak da će u finalnoj seriji protiv šampiona ABA lige nastupiti veoma mlada bekovska postava Pantera koju pored iskusnijeg kapitena Marka Radonjića čine: Milutin Vujičić (2002), Nikola Manojlović (2002), Nikola Šaranović (2003).

Sada smo još mlađi u proseku u odnosu na ABA ligu. Igraćemo kao što je poznato u promenjenom sastavi bez Brajsa Džonsa, ali i bez Gereta Nevelsa koji je igrao seriju protiv Budućnosti na svoju odgovornost potpuno nespreman zbog dobro poznatih okolnosti. Od proseka godina je osetnije da će našu spoljnu liniju činiti igrači 2002. i 2003. godište – Vujičić Manojlović i Šaranović. Mislim da će nam to biti najveći benefit”, rekao je Stefanović koji je potom pričao detaljnije o utakmici koja je na programu u petak:

“Mislim da smo tokom sezone pokazali veliki kvalitet da smo sa svima igrali konkurentno bez obzira na sastav koji smo imali u tom trenutku. Nikome nismo pretili, ni timovima koji su u našem rangu, a kamoli timovima koji su favoriti. Naša želja je da vidimo posle 44 dana pauze kako izgledamo na terenu i naravno da nam je želja da pobedimo. Ukoliko budemo imali i promil šanse siguran sam da ćemo to uraditi, ali znamo jako dobro ko je favorit i protiv kakvog tima igramo”, rekao je Stefanović.

Prvotimac Pantera Nikola Manojlović došao je u toku sezone, pokazao obrise svog velikog potencijala, a sada će imati i značajno veću ulogu u timu što je i zaslužio svojim napornim radom. On je govorio iz svoje perspektive o finalu KLS-a.

’’Nakon mesec i po dana pauze došao je red da igramo finale Košarkaške lige Srbije. Protivnik nam je Crvena zvezda, najbolja ekipa u regionu. Neće nam biti potrebna nikakva dodatna motivacija da odigramo najbolji mogući meč u petak, stvarno smo trenirali veoma jako dok smo čekali sa kim ćemo i kada ćemo igrati narednu utakmicu. Napornim radom mislim i da smo zaslužili plasman u finale kakve god bile okolnosti koje su do toga dovele. Daćemo sve od sebe, moramo da budemo fokusirani i da probamo da odgovorimo Crvenoj zvezdi fizički na najbolji mogući način’’, rekao je popularni Manu.

Ponavljamo, finalna serija počinje u petak od 20 časova u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Drugi meč je na programu u nedelju od 19 časova u ’’FMP Areni’’.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter