0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ManchesterCity

SPREMA LI SE NOVI VELIKI PROJEKAT U SVETSKOM FUDBALU: Gazde Mančester sitija kupile još jedan klub i to u Italiji!

Objavljeno: 16.06.22 u 21:07

Sada će sigurno krenuti napred.

Vlasnici Mančester sitija, napravili su još jedan potez na tlu evropskog fudbala, tako što su kupili 80% akcija Palerma. Ova ekipa, pre nekoliko dana je konačno uspela da se domogne Serije B, nakon 3 godine igranja u Seriji C, odnosno Seriji D.

Palermo je poslednju sezonu u najelitnijem rangu Italije igrao 2016/17, dok su nakon toga upali u ogromne finansijske probleme, koji su uzrokovali da se vrate u Seriju D. Prema rečima italijanskog novinara Mišela Krištijela, „Siti Fudbal Grupa“ je otkupila italijanski klub za 10 miliona evra, uz 2 miliona bonusa.

Dario Miri – aktuelni predsednik kluba, zadržao 20% vlasništva, a navodi se da će i dalje ostati na toj funkciji, kako bi nadgledao potencijalni uspon Palerma.

Ono što mnog ljubitelje Mančester sitija zanima jeste kako bi njihov klub od ovoga mogao da profitira, a sigurno je jedan način da se u Italiji rodi neki novi talenat koji bi karijeru gradio u engleskom gigantu.

Podsećamo, ova Grupa iz UAE pored Mančester sitija i Palerma, poseduje i sledeće klubove:

Melburn siti (Australija), Njujork siti (SAD), Jokohamu (Japan), Montevideo siti (Urugvaj), Đironu (Španija), Lomel (Belgija), Troj (Francuska).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter