0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

JUGOVIĆ HVALI KOSTIĆA: ‘Ako Filip ode u Juventus, Vlahović će imati veliki benefit od njegovih asistencija!’

Objavljeno: 16.06.22 u 08:20

Legendarni fudbaler smatra da je Srbin idealno rešenje za ‘Staru damu’!

Ime Vladimir Jugović prvenstveno se vezuje za Crvenu zvezdu, sa kojom je proslavljeni fudbalski as uspeo da se popne na evropski i svetski vrh. Jugović je nakon istorijskih rezultata u crveno-belom dresu nastavio da vedri i oblači na terenima širom Evrope, ovog puta u ekipi Juventusa. Osvojio je dva Skudeta, ali i Ligu šampiona sa ‘Starom damom‘, te otvorio vrata srpskim igračima u torinskom velikanu.

Vladimir je govorio o potencijalnom transferu Filipa Kostića u njegov bivši klub, a za sadašnjeg reprezentativca Srbije imao je samo reči hvale.

Filipa poznajem još kao klinca od 17 godina, kada je igrao za Radnički. Otišao je iz zemlje kao mlad momak, zaigrao za Groningen u Holandiji, pre nego što je otišao u Nemačku. Nije imao lak put do zvezda, jer je igrao za dva kluba koja su ispadala u niži rang, Štutgart i Hamburg. Ipak, mi u Srbiji smo znali da se radi o izuzetnom fudbaleru još od momenta kada je nadigrao Španiju 2014. godine, kada je postigao odlučujući gol – istakao je Jugović i nastavio:

-On je krilo sposobno da igra na svim pozicijama po levom boku. Njegov fudbal jeste linearan, ali pouzdan. Ima strašan trk i ubitačnu levicu. Njegova snaga su prodori i ako dođe u Juventus Dušan Vlahović imaće veliki benefit od njegovih asistencija. Kostić je sada osvajač Lige Evrope, ali i najbolji igrač turnira. Trebalo mu je duže vremena da dođe do te tačke, verovatno je to zato i što nije ranije došao u Italiju, jer igrači na Čizmu dolaze da bi se taktički usavršili.

Pojedini navijača ‘Stare dame‘ plaše se da se Kostić ne bi snašao na idealan način, poput Miloša Krasića, koji je imao fenomenalne trenutke i koji je pokazivao zavidno fudbalsko znanje, ali se nije uklopio u njihov sistem igre.

-Postoji ključna razlika između njih dvojice. Kostić je naučio da igra i odbranu i zbog toga u Ajntrahtu pokriva ceo levi bok. Krasić, s druge strane, imao je  krizu u Juventusu kada mu je rečeno da ne razmišlja samo o napadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter