0
AdmiralBet ABA Liga

from left Balsa Koprivica Zach LeDay Yam Madar Aleksa Avramovic Uros Trifunovic Partizan v Cedevita Olimpija-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 11.12.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

DVA PARTIZANOVA KOŠARKAŠA IDU U AMERIKU: Ako se izbore za ugovore, crno-bele očekuje ogromna zarada!

Objavljeno: 16.06.22 u 23:52

Traže svoj put.

Košarkaši Partizana će što se tiče ove sezone morati da se zadovolje prolaskom u nokaut fazu Evrokupa i u finale ABA lige, ali nakon dobijanja specijalne pozivnice za Evroligu, sigurno je da nas naredne godine očekuje znatno ozbiljniji tim. Predviđa se ostanak okosnice tima, a dosta stvari zavisi i od NBA ekipa, koje su itekako zainteresovane za nekoliko igrača crno-belih.

Pored Kevina Pantera koji ima izlaznu klauzulu u slučaju NBA ponude, pod budnim okom skauta je i Alen Smailagić nekadašnji košarkaš Golden Stejta, a posebno se izdvajaju još dva mlada igrača rođena 2000. godine.

Yam Madar Aba liga finale Crvena Zvezda – Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U pitanju su Jam Madar i Balša Koprivica koji će igrati ovogdišnju Letnju ligu sa namerom da izbore ugovore. Na izraelskog plejmejkera prava imaju Boston Seltiksi, koji su ga draftovali sa 47. pozicije 2020. godine, a upravo će za njihov „razvojni“ tim Madar nastupiti uskoro.

Sa druge strane, na prošlogodišnjem draftu, Balša Koprivica je biran sa 57. pozicije, a trenutno njegova prava imaju Detroit Pistonsi. On bi takođe trebao da zaigra za njihov tim u Letnjoj ligi i da tako pokuša da pokaže svoj napredak i potencijal.

Luka Mitrovic Balsa Koprivica Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U slučaju da oba košarkaša izbore ugovore sa NBA ekipama, crno-beli bi dobili dobro obeštećenje, koje bi im sigurno pomoglo u sklapanju tima za narednu godinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter