0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic (L) and Huan Karlos Navaro Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠEG EVROPSKOG ŠAMPIONA: Partizan dobija halu u Španiji – stvorena je posebna konekcija!

Objavljeno: 15.06.22 u 16:16

Velika čast za crno-bele.

Opšte je poznata situacija iz 1992. godine, kada je KK Partizan zbog sankcija morao da pronađe halu u kojoj će igrati domaće mečeve. Izbor je pao na daleku Španiju i grad Fuenlabradu, koga se ta čuvena generacija priseća sa osmehom.

Partizanovi košarkaši, prigrabili su simpatije domaće publike vrlo brzo, hala je iz meča u meč bila sve punija, a izabranici Željka Obradovića su nizali dobre rezultate. Te godine, srpski klub je uspeo da osvoji najkvalitetnije takmičenje u Evropi, reklo bi se u inat svima i za ponos nacije.

Sada, nakon 30 godina, otvara se novi sportski kompleks upravo u Fuenlabradi, a on eće dobiti ime po Partizanu, čime će Španci ukazati veliku čast ne samo crno-belima, već i srpskoj košarci. Na neki način se može reći i da je Partizan doneo košarku u to mesto, a prijatelji iz Španije su znali kako da se oduže.

Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju. Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to, rekao je Kintana Vijar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter