0
Boks

FOTO: BSS

SPEKTAKL SAMO ŠTO NIJE POČEO: Skoplje na nogama zbog boksa, svi očekuju srpsko finale! (FOTO)

Objavljeno: 15.06.22 u 13:52

Skoplje je spremno za superspektakl na završnom turniru Regionalne bokserske lige.

Na Trgu Makedonija traju završni radovi oko postavljanja ringa i biće to prvi put u istoriji ovog grada da se zvanični mečevi održavaju na otvorenom. Počastvovani domaćini, iako nemaju svog predstavnika (Vardar nije uspeo da se probije na F4), ne kriju zahvalnost predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu na tome što je oživeo čitav region i što je pružio ozbiljnu logistiku kako bi i stanovnici makedonske prestonice dobili priliku da uživaju u sportskom događaju, na kojem će učestvovati najbolji od najboljih boraca sa prostora bivše Jugoslavije.

FOTO: BSS

U prvom polufinalu danas od 17 časova sastaju se Loznica i Vitezovi (Zagreb), dok će se od 20 sati za finale boriti Crvena zvezda i Željezničar (Sarajevo).

Opšta prognoza stručnjaka koji su doputovali u Skoplje je da ćemo već sutradan gledati srpsko finale. U to su uvereni su i sami akteri, srpski reprezentativci Almir Memić (Zvezda, do 75 kg) i Semiz Pinja Aličić (Loznica, do 63,5 kg).

Crvena zvezda je apsolutni favorit. Protiv Željezničara me čeka meč protiv dobrog prijatelja Lea Cvetanovića, ali ne sumnjam u trijumf. Nadam se finalu sa Loznicom. Sa njima će nam biti teže nego protiv Želje, ali verujem u osvajanje šampionske titule. Imamo dobre borce i jaku ekipu – jasan je Memić.

FOTO: BSS

Da se ni Loznica ne odriče istorijske šanse i trofeja svedoče reči jednog od naših najprespektivnijih boksera Semiza Aličića.

– Daćemo sve od sebe kako bi smo prikazali dobar boks i kako bi smo u današnjem polufinalu savladali zagrebačke Vitezove i ušli u finale. Tamo očekujem našu Crvenu zvezdu, ali se nadam da će pehar osvojiti Loznica – uz prepoznatljiv osmeh će Aličić.

Dakle, optimizam u oba srpska kluba je veliki i s pokrićem, ali svi oni dobro znaju da ni Željezničar, ni Vitezovi, u Skoplje nisu došli turistički.

Podsećamo, organizatori su zbog loših vremenskih predviđanja, u dogovoru sa klubovima velike četvorke kasno sinoć odlučili da se finale sa petka ipak pomeri za četvrtak kako bi se preduhitrila kiša. Sve tri završne borbe u Regionalnoj ligi biće direktno prenošene na TV kanalu Arena Fight.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter