0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

NOVI REGIONALNI REKORDI: Pored Rikarda, pa još jedan impozantan učinak

Objavljeno: 15.06.22 u 09:58

Lige u regionu, tokom nedavno završene sezone, nisu donele velika uzbuđenja.

I dalje su u trci za titule uglavnom najbolji timovi, koji ih osvajaju poslednjih godina, te ponovo nije bilo iznenađenja.

Ipak, neke stvari su se tokom minule sezone promenile. Tako su recimo večiti rivali pomerili granice kada je Ervopa u pitanju, i jedni i drugi su igrali osminu finala, dok je Rikardo Gomeš prvazišao po broju golova Mateju Kežmana, te postao najbolji strelac Superlige, ali i Balkana, sa 38 pogodka.

Takođe, tim Aleksandra Stanojevića je sovojio najviše bodova u 21. veku, 98, uz nikad više pobeda, 31, dok je netaknut ostao apsolutni rekord Darka Pančeva sa 40 golova.

Neki rekordi su srušeni i u komšiluku, pa je Leo Lemešić je držao rekord star 87 godina sa 26 pogodaka, sve do Marka Livaje, koji je postigao 32 gola ove sezone. Od njega su NHL više puta mrežu tresli samo Eduardo da Silva, koji je sa 34 gola bio Zlatna kopačka Hrvatske i Goran Vlaović sa 29.

Slično je i sa Nemanjom Bilbijom u mostaru, koji je sezonu završio sa više golova nego utakmica, te je 34 puta pronašao put do mreže, na 33 meča-

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter