0
Košarka

(190831) -- FOSHAN, Aug. 31, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic (1st R) of Serbia competes during the group D match between Angola and Serbia at the FIBA Basketball World Cup 2019 in Foshan, south China's Guangdong Province, on Aug. 31, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

NAKON JOKIĆEVE ODLUKE, SVI JEDVA ČEKAJU EUROBASKET: Pre toga nas očekuju još bitniji mečevi – evo rasporeda!

Objavljeno: 15.06.22 u 19:19

Nikada gušći kalendar.

Nakon vesti koja je celu Srbiju digla na noge i saznanja da će MVP NBA lige Nikola Jokić nastupati za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, mnogi su zaboravili kakve nas još obaveze očekuju. U pitanju su naravno kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje izabranike selektora Svetislava Pešića očekuju uskoro.

Srbija će prvo odigrati duel sa Letonijom u Rigi 30. juna, dok će potom 3. jula u Nišu dočekati Belgiju u Čairu, ali je već sada izvesno da ćemo se naći u narednoj fazi takmičenja. Ne treba zaboraviti da on sledi ukrštanje, a naša grupa spaja se sa grupom B, iz koje su se automatski plasirale selekcije Grčke, Tunisa i Velike Britanije, jer je Belorusija diskvalifikovana, zbog poznate situacije u Rusiji.

Prva dva susreta u toj novoj grupi, biće odigrana pre početka Eurobasketa, 25. i 28. avgusta, gde će naša selekcija morati da bude u pripravnosti. Nakon toga, nastavak kvalifikacija planiran je za 10. odnosno 13 novembar, kao i za narednu 2023. godinu i 24. odnosno 27. februar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter