0
Košarka

Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022 Beograd, 14.06.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

JOVANOVIĆ: ‘Zahvaljujem se svima u klubu za ove dve godine! Čestitam Zvezdi, Kalinić je pokazao raskošan kvalitet!’

Objavljeno: 15.06.22 u 08:58

Iskusni stručnjak završio saradnju sa Megom!

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru treće odlučujuće utakmice polufinala plej-ofa Superlige izgubili od Crvene zvezde mts sa 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su se hrabro borili, ali nisu imali rešenja za Kalinića i Holinsa krajem prvog poluvremene kada je Zvezda uspela da se odvoji i trojkama prelomi utakmicu za rezultat 2-1 u seriji i obezbedi plasman u finale.

Plejmejker Mege Luka Cerovina je na pres konferenciji čestitao Zvezdi, ali i svom timu na svemu što su uradili ove sezone:

– Čestitao bih Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi i celokupnoj sezoni, ali i mom timu na svemu što smo uradili ove takmičarske godine. Mislim da smo mi kao mladi igrači dosta napredovali. Utakmica je bila veoma teška za nas, jer smo mnogo snage izgubili u drugom meču polufinalne serije koji smo dobili. Probali smo da damo maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Iskoristio bih priliku da se treneru Vladi Jovanović zahvalim na svemu, kao i još nekim ljudima u klubu koji nas napuštaju – izjavio je kapiten Mege.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da mora da bude zadovoljan ovom sezonom i tom prilikom se zahvalio svima u klubu na provedene dve divne godine:

– Pre svega želim da čestitam Zvezdi na odličnoj utakmici i sasvim zasluženoj pobedi i prolasku u finale. Čestitao bih i mojim momcima, jer je sezona bila jako duga ali i komplikovan, kako za sve druge tako i za nas s obzirom da smo imali povrede i probleme sa kovidom. Uspeli smo solidno da završimo sezonu i zato moram da budem zadovoljan. Zahvalio bih se svima u klubu, svim igračima, želim im sve najbolje u nastavku karijere. Što se tiče ove utakmice, mislim da je ona počela i završila se krajem one prethodne. Igrali smo sa malom rotacijom, što nije moj stil, ali to je zahtevao Zvezdin roster. Pokušao sam da budem što je moguće duže sa najboljim igračima na terenu, ali to se odrazilo na igru, jer nije bilo nimalo svežine već u prvoj četvrtini. Kalinić je bio svež i pokazao je sav svoj raskošan kvalitet, omogućio je svom timu razliku koju nismo mogli da sustignemo. Još jednom zahvalnost svim igračima i ljudima u klubu na dve divne godine u Megi. Znam gde sam došao, bio sam tri godine u Rusiji, posle toga sam bio u Kini i Japanu. Radio sam više od 15 godina u Partizanu… Radio sam ovde iz istih razloga kao u Partizanu. Bio je to veliki izazov za mene. Mnogi su dolazili i odlazili, uglavnom svi na viši nivo. Ono sa čime sam zadovoljan, jeste to što sam mogao da radim svoj posao i podižem ovu ekipu. Svaki dan smo dolazili sa željom da napredujemo, momci su iz meseca u mesec bili sve bolji i to me čini srećnim. Trenerski, u izvornom smislu, sam zadovoljan. Ovo je posao koji zahteva mentalni rad od 12, pa i više sati. Zahvaljujem se celom klubu, stručnom štabu, svim ljudima sa kojima sam radio – izjavio je Jovanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter