0
Košarka

Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022 Beograd, 14.06.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ZVEZDA JE U FINALU: Crveno-beli rutinski protiv Mege, Kalinić ubacio 21 poen za poluvreme! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.22 u 20:20

Odlična atmosfera na tribinama hale ‘Aleksandar Nikolić’!

U okviru treće utakmice polufinalne serije Superlige Srbije, košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege Mozzart sa 88:66. Crveno-beli su na rutinski način slomili otpor protivnika, te došli do trijumfa koji ih vodi direktno u veliko finale. Ekipa sa Malog Kalemegdana u finalu će voditi borbu za titulu sa timom FMP-a iz Železnika. Finalna serija počinje u petak, a prednost domaćeg terena ima aktuelni šampion Srbije.

Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022
Beograd, 14.06.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crveno-beli su od samog starta nagovestili da su Megine šanse za suprotstavljanje izuzetno skromne. Agresivna odbrana i laka rešenja u napadu omogućili su domaćinu da već nakon prve deonice stekne dvocifrenu prednost (26:16).

Nastavila je Zvezda kvalitetno na obe strane terena i tokom druge četvrtine. Napad domaćeg sastava fukncionisao je perfektno, a Dejan Radonjić je mogao da bude zadovoljan prikazanim na terenu, kako kvalitetnom igrom, tako i zalaganjem svojih izabranika. Drugi period igre završen je sa 27:17.

Ritam igre opao je nakon velike pauze, donekle i očekivano s obzirom na razvoj situacije na parketu. Zvezda je popustila u ofanzivi, ali ne u odbrani. Mega nije uspevala da pronađe rešenje za poene na dobro postavljenu defanzivnu taktitku domaćeg sastava. Crveno-beli su rešili treći period igre u svoju korist sa skromnih 15:12.

Jedina četvrtina koja je pripala gostima jeste poslednja. Mlade nade Mege slavile su sa 20:21, ali Zvezda je u tim momentima uveliko upisala trijumf i na rutinski način privodila meč kraju.

Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022
Beograd, 14.06.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fenomenalnu utakmicu, ili preciznije rečeno poluvreme, odigrao je lider crveno-belih, Nikola Kalinić. Iskusni reprezentativac Srbije je postigao 21 poen uz dva skoka i četiri asistencije u prvom delu utakmice. Kalinić je u nastavku odmarao zbog ogromne prednosti koju je domaćin izgradio tokom 20 minuta. Pratio ga je Ostin Holins sa 17 poena, pet uhvaćenih lopti i jednim uspešnim dodavanje,. Vajt je dodao devet, a Kuzmić i Cirbes po osam poena.

U redovima gostujuće ekipe istakao se Samson Ružencev. Ruski as je ubacio 12 poena, uz skor od šest skokova i tri uspešna dodavanja. Boriša Simanić je ubacio 12, a Luka Cerovina 11 poena.

Tokom tri odigrana susreta dva tima viđen je izuzetno veliki broj lepih poteza. Mega, koja ima veoma mlad sastav, uspela je da zabeleži jedan trijumf i pokaže da poseduje kvalitet za neke buduće bitke u domaćem i regionalnom takmičenju. Zvezda je na rutinski način slavila u oba susreta pred domaćim navijačima i pokazala iskustvo i kvalitet koji ima. Nema sumnje da su izabranici Dejana Radonjića veliki favoriti za osvajanje trećeg ovosezonskog trofeja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter