0
Fudbal

Dragan Stojkovic Piksi Reprezentacija, trening Beograd, Srbija 21.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PROMENAMA NIKAD KRAJA: Piksijeva želja je ispunjena – ovogodišnje Svetsko prvenstvo će se znatno razlikovati od prethodnog!

Objavljeno: 14.06.22 u 09:51

Nove promene.

Ovodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Kataru znatno će se razlikovati u odnosu na prethodno, pre svega po broju izmena na jednom meču, pošto će selektori sada moći da zamene pet igrača, dok su prošli put bile dozvoljene tri izmene.

Ipak, promenana nije kraj, pa je sada prihvaćena još jedna dodatna inovacija. Naime, u Kataru će biti dozvoljeno više igrača, dogovorili su FIFA i IFAB, a prenosi ‘Njujork Tajms’.

Svaki put do sada selektori su na Mundijal mogli da povedu 23 igrača, a ubuduće će im biti lakše, pošto će na put moći da krene čak 26 fudbalera.


Podsetimo, selektor ‘orlova’ Dragan Stojković Piksi nedavno je govorio da broj igrača na Svetskom prvenstvu treba da se poveća.

– Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično – rekao je Piksi pre dva meseca.

Vredi pomenuti da su selektori u Južnoj Americi za Kopa Amerika mogli da računaju na čak 28 fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter