0
Boks

FOTO: BSS

OGROMAN HENDIKEP ZA CRVENO-BELE: Zvezda krenula u Skoplje bez šampiona – Abasov zbog povrede neće biti u sastavu! (FOTO)

Objavljeno: 14.06.22 u 13:21

Zvezdina kaznena ekspedicija krenula je u utorak put Skoplja, u juriš na titulu prvaka Regionalne lige u boksu.

Armija navijača više od pola veka čeka na jedan trofej crveno-belih. Poslednji put su se zvezdaši radovali nekom ekipnom uspehu iz ringa sada već daleke 1970. godine. Niko od Zvezdinih boraca tada nije bio ni rođen, zato su uz ogromnu obavezu, još iz trenažne baze na Avali, od prvog do poslednjeg dali zavet: “Bez šampionske titule se ne vraćamo u Beograd”!

FOTO: BSS

Povratnik u elitno boksersko društvo za samo jednu sezonu je uspeo da, od kluba koji je bio urušen, stvori respektabilnu ekipu sposobnu za osvajanje najznačajnijih bokserskih ordenja. Posle “šetnje” kroz ligaški deo takmičenja i šest mečeva bez poraza, pred Zvezdom su još dve istorijske bitke. Prva je već u sredu u polufinalu fajnal-fora protiv sarajevskog Željezničara (20 časova, TV Arena Fight), a poslednja u tom slučaju s jednom rukavicom na peharu, protiv boljeg iz dvoboja Loznica – Vitezovi (Zagreb).

Jedan od “najgladnijih” trofeja je Zvezdin reprezentativac Omer Ametović (20), sedmostruki šampion Srbije, tri puta bronzani sa EP, učesnik dva SP i dvostruka “Zlatna rukavica” (2018. i 2019. godine). Prvi izbor trenera u kategoriji do 54 kilograma, i kroz izjave gađa pravo u glavu:

– Pokosićemo sve u Skoplju! Ubedljivo smo najbolji. Svi smo spremni kao mašine za završni udarac, za toliko čekan trofej. Moja obaveza je da donesem sva četiri boda iz dva meča, bez obzira na rivale. Uostalom, protiv Harisa Aganovića iz Željezničara sam već boksovao dva puta. I oba puta sam ga nokautirao. Nokautiraću ga i treći put!

FOTO: BSS

Još jedna velika uzdanica crveno-belih biće i Zvezdino dete – Aleksa Marković, 25-godišnji poluteškaš (80 kilograma), koji je u karijeri već boksovao preko 130 mečeva i beleži više od 100 pobeda. Preko ubojite desne ruke ovaj dugački tehničar u sredu cilja Željinog borca Ahmeda Džanovića.

– Rival mi je potpuna nepoznanica ali fokusiran sam na svoj stil boksa. Čitava sezona je sada stala u dva meča. Ne potcenjujemo nijednog protivnika, svi su opasni, ali smo svesni naše snage. Oduvek sam želeo da boksujem za Crvenu zvezdu i taj san sam ostvario. Sada želim taj pehar na koji čekaju generacije. Klub je iz beznađa za samo jednu godinu stigao na korak od šampionske titule u Regionalnoj ligi. Ovo je naša šansa, naše vreme – kaže Marković, višestruki prvak u svim uzrasnim kategorijama i učesnik svetske WSB lige koja se u bokserskim krugovima poredi s rangom fudbalske Lige šampiona.

Bokserski klub Crvena zvezda osnovan je 1952. godine i u svojim vitrinama ima tri titule prvaka Jugoslavije, osvajane 1967, 1969. i 1970. godine.

FOTO: BSS

Pred sam polazak u Skoplje, vest iz Crvene zvezde: Vahid Abasov zbog lakše povrede neće biti u sastavu. Ipak, zabrinutosti nema, jer i bez šampiona koji je Srbiji prošlog meseca doneo istorijsko zlato sa Evropskog prvenstva iz Jerevana, prvo posle 37 godina, na završnici Regionalne lige naći će se još moćnih ruskih boraca sa našim pasošem: Magomedov, Kalčugin, Mirončikov, Fedorov, Galanov i Šendrik.

FAJNAL-FOR REGIONALNE LIGE
POLUFINALE (sreda)
Loznica – Vitezovi 17 časova
C. zvezda – Željezničar 20 časova
FINALE (petak)
Meč za titulu počinje u 20 časova

Krunisanju srpskog boksa u završnici Regionalne lige doprineće i Loznica, klub ogromne tradicije i velikih uspeha.

Rival Loznici u polufinalu (sreda, 17) biće zagrebački Vitezovi i taj meč bi trebalo da bude mnogo uzbudljiviji i neizvesniji od sudara Zvezda – Željezničar.

Slobodan Jovanović, povremeni reprezentativac Srbije, predvodiće Loznicu u kategoriji do 92 kg.

Kod mene nema kalkulacija, idem na pobedu u svakom meču. Poslednje dve sezone imao sam odličnih rezultata ali i poraza. Svaka pobeda donela mi je novo iskustvo. I za nas je glavni cilj osvajanje Regionalne lige a da bi do njega došli moramo da pobedimo u dva meča. U mojoj kategoriji su možda i najteži rivali, ali kao neko ko je nastupao za seniorsku reprezentaciju, učiniću sve da trijumfujem – istakao je Slobodan Jovanović.

Bokseri Loznice su puni optimizma danas krenili put Skoplja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter