0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MAĐARI PONIZILI ENGLEZE NA GOSTOVANJU: Het-trik Mugoše za trijumf Crne Gore! (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.22 u 22:50

‘Petarda’ Nemaca protiv šampiona Evrope!

Četvrto kolo grupne faze UEFA Lige nacija donelo je ogromno iznenađenje. Mađari su na pobedu protiv Engleske čekali 60 godina, a onda su ih savladali dva puta za 10 dana. Reprezentacija Mađarske je uspela da ubedljivo porazi vicešampione Evrope. Utakmica na stadionu u Vulverhemptonu završena je rezultatom 0:3. Gosti su doslovno obrukali favorizovani sastav, koji je meč završio sa igračem manje jer je Džon Stouns u 82. minutu zaradio drugi žuti karton.

Uspeli su gosti da u ranoj fazi susreta ‘načnu’ Engleze. Igrao se 16. minut kada je mrežu domaćeg sastava zatresao Roland Salai. Napadač Frajburga je iskoristio gužvu unutar kaznenog prostora, prvi je stigao do odbijene lopte i poslao istu u mrežu.

Dugo se čekalo na promenu rezultata! Ponovo se u centru pažnje našao golgeter Frajburga. Salai je pokupio loptu u šesnaestrecu, nakon odličnog centaršuta Martina Adama, šutirao je po sredini gola i duplirao prednost svoje selekcije.

Navijači Mađarske su još uvek proslavljali drugi pogodak, a njihovi miljenici su im već pružili priliku za novo zadovoljstvo. Erupcija oduševljenja viđena je u redovima gostujuće publike kada je Zolt Nađ povisio na 0:3 u 80. minutu. U ulozi asistenta još jednom se našao Adam.

Nisu gosti želeli da se zaustave. Englezi su izgledali kao razbijena vojska, pogotovo nakon isključenja Stounsa. Napadač Filadelfije, Danijel Gazdag, postavio je konačin 0:4 pogotkom u 89. minutu susreta. Asistenciju je upisao Adam Nađ.

Mađari igraju fantastičan fudbal, a ovoj tvrdnji najbolje svedoči podatak da su nakon četiri kola prvoplasirani tim u grupi gde se nalaze Engleska, Nemačka i Italija. Nemci su bili izuzetno ubedljivi protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Italije. Izabranci Hansija Flika razbili su rivale sa 5:2. Golove na stadionu u Menhengladbahu za pobednike postigli su Džošua Kimih, Ilkaj Gundogan, Tomaš Miler i Timo Verner (x2). Golovi za  goste delo su mladog Vilfirida Gnonta i Alesandra Bastonija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Reprezentacija Crne Gore zabeležila je siguran trijumf na gostovanju u Bukureštu. Ekipa selektora Radulovića slavila je sa 0:3 protiv Rumunije. Het-trik za popularne ‘Sokolove‘ postigao je Stefan Mugoša, koji je noćna mora za protivničke čuvare mreža u prethodnim mesecima. U istoj grupi Bosna i Hercegovina je u utakmici punoj preokreta pobedila Finsku sa 3:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rezultati:

Engleska – Mađarska 0:4

Holandija – Vels 3:2

Nemačka – Italija 5:2

Poljska – Belgija 0:1

Jermeni – Škotska 1:4

Bosna i Hercegovina – Finska 3:2

Rumunija – Crna Gora 0:3

Ukrajina – Republika Irska 1:1

Luksemburg  – Farska Ostrva 2:2

Turska – Litvanija 2:0

Moldavija – Andora 2:1

Lihtenštajn – Letonija 0:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter