0
Domaći fudbal

Fudbal-FK Partizan-Pripreme Super League Season 2022/2023 Beograd, 16.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VAZURA OTKRIO PLANOVE: Partizan dovodi sedam novih igrača, osvrnuo se i na situaciju oko Rikarda

Objavljeno: 13.06.22 u 11:43

Fudbalski klub Partizan počeo je novu sezonu.

Zvaničnom prozivkom igrača koju je izvršio novi šef stručnog štaba Ilija Stolica, crno-beli su zvanično upalili motore i otpočeli sa radom.

Među okupljenim članovima uprave koji su pozdravili igrače bio je i direktor Miloš Vazura, koji se tom prilikom obratio medijima.

On je najpre govorio o pojačanjima-

– Dovešćemo dva – tri stranca, sportski direktor Iliev pregovara i dovešćemo 2-3 domaća igrača u zavisnosti šta traži trener, i pre odlaska u Sloveniju očekujemo neke dolaske. Biće velikih promena, mora da dođe dosta novih igrača. Očekujemo veliki broj odlazaka i dolazaka, rekao je Vazura.

U planu je da se podmladi ekipa.

– Biće pomešano, ima dosta mladih igrača u timu. Tu su Jović, Terzić, Milovanović, Baždar, Ilić je sa reprezentacijom… Priključili su se Vlahović, Petković, još neki mladi igrači su se priključiti, videćemo ko će ostati sa timom u Sloveniji. Mislim da će biti miks iskustva i mladosti, što je i ranije krasilo Partizan, tako smo dobijali Milenkovića, Pavlovića… Pregovaramo i očekujemo rešavanje tih igrača, ali opet prelazni rok nije ni počeo i idemo već na pripreme. Nije lako dovesti igrače koji su slobodni, svi čekaju ponude.

Fudbal-FK Partizan-Pripreme Super League Season 2022/2023
Beograd, 16.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli prave planove i kada su rastanci u pitanju.

– Naravno da postoji, ali nećemo pričati unapred. Ima klubova koji žele naše igrače, videćemo u zavisnosti od toga šta nude, ima u ovom momentu ponuda za naše štopere, videćemo, nećemo još odlučivati, ne žuri nam se da prodajemo igrače.

Osvrnuo se i na želju Žulijena Ngoja, ali i situaciju oko Takume Asana.

– Prošle godine smo bili spremni da platimo, ove je slobodan. Igrač tog kvaliteta ima dosta ponuda, mi jesmo neka opcija njemu, konkretno pričali smo sa njim pre 15 dana, poslednjih dana nismo, zna da ga želimo, ali ništa bliže od toga. To će trajati kada su slobodni igrači, oni čekaju i vagaju šta im je bolje za karijeru. U Partizanu sigurno vidi da se borimo za titulu i Evropu, to je prednost Partizana, neće se to završiti brzo, kada je slobodan igrač, to traje, rekao je Vazura, a potom je upitan o Asanu.

– To je na CAS, krajem godine će se znati, tako su mi rekli naši advokati.

Fudbal-FK Partizan-Pripreme Super League Season 2022/2023
Beograd, 16.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Upitan je i o budžetu, te priči da crveno-beli imaju četiri miliona za transfere.

– Nažalost nije približna cifra, tražimo drugačije igrače i drugačije pozicije, imaju veći budžet i to je to. Imamo naš budžet i on je dovoljan za ono što sportski sektor traži. Mislim da smo do sada pokazali da imamo bolju procenu. Ali to deluje kao da u medijima to nije bilo tako, kao da Rikardo nije dao 38 golova, Leonardo prethodno, kao da za Sadika nismo uzeli 10 miliona…

Na kraju, posebno se osvrnuo na situaciju oko Rikarda Gomeša.

– Što se tiče Rikarda, hoćemo da ostane i on želi da ostane, lepo mu je ovde. Imamo ponude, ali već ste videli ko je tu on ostaje. Rikardo ima tri dodatna dana slobodno, ali dolazi, već danas će biti u Beogradu, rekao je Vazura.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter