0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički 1923

POVRATAK NA KLUPU ‘CRVENIH ĐAVOLA’: Joksimović ponovo u Kragujevcu!

Objavljeno: 13.06.22 u 09:17

Iskusni stručnjak se vratio na mesto uspeha!

Radnički 1923 će u nastupajućoj superligaškoj sezoni, koja startuje 9. jula, sa klupe predvoditi Dejan Joksimović, trener koji je pretprošle sezone uveo “crvene” u najviši rang takmičenja, Superligu Srbije. Da se ne radi o privremenom rešenju, već da se na Joksimovića ozbiljno računa u dužem vremenskom periodu, pokazuje i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim strategom.

O trenerskim i ljudskim kvalitetima Dejana Joksimovića ne treba trošiti previše reči. Radi se o jednom od najcenjenijih kragujevačkih trenera današnjice, koji zbog problema sa licencom nije bio u mogućnosti da vodi prvu ekipu Radničkog 1923 u superligaškoj konkurenciji prethodne sezone.

Kako je ta barijera u međuvremenu uspešno otklonjena, rukovodstvo kragujevačkog superligaša odlučilo je da Joksimoviću ponovo ponudi rukovođenje prvim timom, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Inače, Joksimović je dete Radničkog, neko ko je igrački i trenerski stasao u klubu sa “Čika Dače”. Bio je kapiten svih selekcija kragujevačkog kluba, u kome je i završio svoju igračku karijeru.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Joksimović se posvetio trenerskom pozivu. Okušao se kao trener svih mlađih selekcija Radničkog, od pionira do omladinaca, a jedno vreme je radio i u Fudbalskom klubu Apolon 4, čiju je kadetsku selekciju uspeo da uvede u najviši rang takmičenja.

Ipak, najzapaženije rezultate Joksimović je beležio sa omladinskom selekcijom kluba sa “Čika Dače”, koju je najpre vratio u najkvalitetniji rang takmičenja, Omladinsku ligu Srbije, da bi je u nedavno okončanoj sezoni doveo do visokog šestog mesta na tabeli, što predstavlja izuzetan uspeh.

Uz Dejana Joksimovića, i kompletan novi stručni štab Radničkog 1923 biće sastavljen od Kragujevčana, a činiće ga Darko Milisavljević, nekadašnji igrač i trener kluba sa “Čika Dače”, zatim kondicioni trener Aleksandar Đurić, trener golmana Dušan Janković i analitičar Andreja Varićak.

Novi-stari šef struke “crvenih” sutra će na stadionu “Čika Dača” obaviti prvu prozivku igračkog kadra i povesti ekipu u susret novoj superligaškoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter