1
Fudbal

FOTO: Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia @FSSrbije/ Twitter

VELIKA ŠTETA: Orlovi prokockali prednost, sjajna igra nedovoljna za trijumf! (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.22 u 22:49

Podela plena u Ljubljani!

U okviru 4. kola grupne faze B divizije UEFA Lige nacija, fudbaleri Slovenije dočekali su nacionalni tim Srbije. Utakmica na stadionu ‘Stožice‘ u Ljubljani počela je u terminu od 20 časova i 45 minuta, a završena je rezultatom 2:2. Srbija je ostavila daleko bolji utisak, ali izabranici selektora Stojkovića su prokockali dva gola prednosti stečenih u prvom poluvremenu.

Srbija je preuzela inicijativu od prvog sudijskog zvižduka. Gostujući tim je nametnuo svoj stil igre i jasno pokazao da će odmah krenuti u ofanzivu. Prvu ozbiljnu priliku za našu selekciju propustio je Aleksandar Mitrović. Napadač Fulama je loptu zahvatio glavom nakon centaršuta Dušana Tadića iz slobodnog udarca. Jan Oblak je uspešno intervenisao.

Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje. Odličan centaršut Filipa Mladenovića ispratio je Andrija Živković, koji je bio brži od protivničkih defanzivaca, pa je loptu glavom prosledio u mrežu. Napadač PAOK-a je dobio udarac u glavu tom prilikom, ali je uspeo da se oporavi i nastavi meč.

Nastavila je Srbija da preti, a najopasnija situacija do tog trenutka viđena je u 12. minutu. Nakon kratke kombinacije prilikom izvođenja slobodnog udarca, Tadić je levom nogom šutirao malo pored gola koji čuva Oblak.

Prvi opasan napad domaće selekcije viđen je u 18. minutu, ali defanzivci Srbije su uspešno i bez panike otklonili opasnost. Slovenci su zapretili u 30. minutu kada je Šeško pokušao sa velike udaljenosti, ali usledila je fantastična intervencija Vanje Milinkovića-Savića.

Srbija je duplirala prednost u 35. minutu! Majstorija Dušana Tadića, zatim centaršut, a potom rutinska završnica Aleksandra Mitrovića koji je pogodio u svom stilu. Nekoliko sekundi kasnije, gotovo ceo stadion je skandirao ‘Dušan Tadić‘, a kapiten Ajaksa je nastavio sa umetničkim potezima u nastavku susreta.

Nakon najduže pauze usledilo je veliko iznenađenje. Delovalo je da su gosti u potpunosti slomili otpor protivnika, ali Slovenija je gotovo neprimetnom igrom došla do izjednačenja.

 

Najpre je Adam Gnezda Čerin pogodio iz srca kaznenog prostora u 48. minutu, da bi Šeško izjednačio pet minuta kasnije nakon asistencije Jasmina Kurtića.

Srbija je ponovo smogla snage i krenula u ofanzivu. Orlovi su konstatno napadali, propustili su nekoliko solidnih prilika. Selektor Stojković je reagovao sa brzim izmenama, kako bi osvežio igru svoje ekipe. Neizbežno je napomenuti da je na golu Slovenije blistao Jan Oblak. Mitrović je bio najbliži pogotku nakon odlične saradnje sa Tadićem i Kostićem, u više prilika.

Nizale su se šanse, ali Slovenija je uspevala da odoli snažnim naletima. U drugom delu igre do izražaja je došao i nejasan kriterijum suđenja arbitra Marijanija, koji je u više situacija ‘opraštao’ žute kartone domaćim igračima. Slovenci su to znali da iskoriste, pa su vrlo često bili izuzetno grubi prema protivnicima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Odličnu šansu u 83. minutu propustio je Luka Jović. Golgeter Real Madrida je šutirao glavom, nakon kvalitetnog centaršuta sa desnog boka. Lopta je završila pored stative. Akteri iz domaćeg tabora su koristili svaku priliku da potroše što više vremena. Često su Slovenci bez ikakve potrebe odugovlačili sa ležanjem na terenu.

Domaćin je izdržao pritisak i tokom šest minuta sudijske nadonade, pa je izborio veliki bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

1 Komentara

  1. Ne može ovako sa 3 igrača pozada. Ovavezno 4 pozadi u liniji. To je očigledno ovako smo šuplji sa svih strana. Niko ne zna gde da zatvori.Napad je dobro, ali primetno je da bi sa bokova morale da stižu upotrbljivije lopte, izuzev Tadica koji je izuzetan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter