0
Boks

FOTO: BSS

SPEKTAKL U NAJAVI: Cilj je više nego jasan – Osvajanje Regionalne lige!

Objavljeno: 12.06.22 u 11:50

Na krilima istorijskog uspeha reprezentativnog boksa, sa dve vruće titule evropskih šampiona iz Jerevana, Srbija priželjkuje novi, ovog puta klupski podvig – osvajanje Regionalne lige.

Crvena zvezda i Loznica braniće čast naših klubova na fajnal-foru u Skoplju od 15. do 17. juna. Biće to završni test već uspelog eksperimenta koji je inicirao BSS, a u startu podržao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Crvenoj zvezdi na putu ka velikom finalu stoji sarajevski Željezničar, dok su Loznici rivali Vitezovi iz Zagreba (oba meča su u sredu).

U prvoj sezoni učestvovalo je osam predstavnika iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država (Srbija, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Slovenija i Makedonija).

Bokserski klub Crvena zvezda, kao sveža krv našeg najvećeg Sportskog društva, ima jedinstvenu priliku da definitivno vrati plemenitu veštinu među svoje navijače.

FOTO: BSS

Vladan Miketić, predsednik BK Crvena zvezda, svestan je snažne konkurencije, ali sa svojim ratnicima, odličnim borcima, mahom reprezentativcima Srbije, najavljuje juriš na trofej.

– Titule su u čitavoj Zvezdinoj familiji obaveza, tradicija, a konačno smo i mi iz bokserske sekcije došli u priliku da se borimo za jedan tako važan trofej. Selekcijom, radom i rezultatom smo izborili učešće na fajnal-foru. I ovo za sada je već veliki uspeh, ali moramo i možemo više. Na to nas obavezuje grb, naša crveno-bela zastava. Imamo odlične boksere i trenere, imamo i velike rivale i baš zato imamo i motiva na pretek. Iako smo još na početku jedne nove zvezdaške priče kada je boks u pitanju, za Skoplje putujemo hrabro, pre svega da uz Loznicu dostojno predstavimo Srbiju. Imamo dovoljno razloga i pokrića da verujemo u uspeh i da za početak u polufinalu muški ukrstimo rukavice sa Željezničarom. A posle je sve moguće, pa čak i to da imamo srpsko finale, iako su uz Loznicu za respekt i ekipe Željezničara i Vitezova – kaže Vladan Miketić koji je sa saradnicima za kratko vreme podigao klub iz mrtvih.

FOTO: BSS

I drugi naš predstavnik Loznica, klub velikog imena i bogate istorije, tražiće kartu za skopsko finale.

Trener Nenad Vasiljević, sa poslednjeg treninga u „Lagatoru“, poručuje:

– Najkvalitetnije ekipe su se zaslužno našle na fajnal-foru, a tokom sezone su pored nas prednjačili Beograđani i Zagrepčani. Iako smo trenutno desetkovani, napadamo finale, pa šta bude! Radujemo se završnom spektaklu u Skoplju. To je grad koji obožava boks, ubeđen sam da će publika uživati. Regionalna liga se već sada pokazala kao odličan projekat koji donosi korist svima, a srpsko finale sa Zvezdom, favoritom takmičenja, predstavljalo bi krunu jedne uzbudljive sezone. Svim našim navijačima obećavamo samo jedno – Loznica vas neće obrukati.

Podsećamo, tokom ligaškog dela Loznica je osvojila prvo mesto u grupi A, a Crvenoj zvezdi je pripala liderska pozicija u grupi B.

FOTO: BSS

Oba srpska predstavnika put Skoplja kreću u utorak.

Mečevi se održavaju u 11 težinskih kategorija.

FAJNAL-FOR REGIONALNE LIGE

POLUFINALE (sreda)

Loznica – Vitezovi 17 časova

C. zvezda – Željezničar 20 časova

FINALE (petak)

Meč za titulu počinje u 20 časova

Kompletna završnica prvog izdanja Regionalne lige biće prenošena uživo na Arena Fight kanalu. Osim tri meča Arena Fight će iz Skoplja prenositi i zvanična merenja učesnika.

Učesnici fajnal-fora poslali su zvanične prijave svojih timova, ali to ne znači da će baš svi i izaći u ring u najavljenim sastavima. Ogromnu većinu sa spiska ćemo videti na turniru, sve su to najbolji od najboljih u regionu, ali stručni štabovi konačnu odluku donose uoči početka polufinala. Spremite se i za neka iznenađenja, kao deo taktike ili prinudnih poteza trenera, u zavisnosti od forme ili zdravstvene situacije boksera.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter