0
Košarka

Mega v Crvena Zvezda-KLS League Season 2021-2022 Beograd, 12.06.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

MEGA IZNENADILA ZVEZDU I OBEZBEDILA MAJSTORICU: Rudan i Ružencev presudili crveno-belima! (FOTO)

Objavljeno: 12.06.22 u 13:50

Zaslužena pobeda izuzetno mladog tima.

Košarkaši Mege su u drugoj utakmici polufinala završnici KLS savladali Crvenu zvezdu rezultatom 77:70. Ovim trijumfom, izabranici Vladimira Jovanovića, obezbedili su majstoricu, u kojoj će biti rešeno pitanje drugog finaliste.

Sam početak utakmice, pokazao je novu sigurnu igru Zvezde, pa je delovalo da će,ako nastave u tom ritmu, vrlo lako doći do pobede. Ipak, košarkaši Mege su se očigledno dobro oporavili od debakla u prvom meču, pa crveno-belima nisu dozvolili da se odlepe na nedostižnu razliku.

Mega v Crvena Zvezda-KLS League Season 2021-2022
Beograd, 12.06.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Rezultat na poluvremenu bio je 26:38 u korist izabranika Dejana Radonjića, a u trećoj četvrtini, videli smo pravu snagu ovog izuzetno mladog tima. Mega je dobila tu deonicu sa čak 28:15 i tako pred ulazak u poslednju, povela minimalnom razlikom.

Crveno-beli nisu imali dobrih rešenja u napadu, što su iskoristili sjajni Ružencev i Rudan, koji su uz Uskokovića pravili velike probleme aktuelnom šampionu Srbije. Pokušavao je Dejan Radonjić da pronađe raspoloženu petorku, ali nije uspeo, dok treba napomenuti i da je u ovom susretu Zvezda pogodila 8 trojki, sa procentom uspešnosti od 25 posto.

To je glavna razlika u odnosu na prvi meč, gde su crveno-beli postigli čak 22 trojke uz procenat uspešnosti iznad 50.

Megu su do pobede predvodili pomenuti Ružencev sa 23 poena i 6 skokova, kao i Rudan sa 18 poena, 18 skokova uz indeks korisnosti 32. Bivši košarkaš Zvezde Aleksa Uskoković je pored 14 poena, uhvatio 8 skokova i podelio 5 asistencija.

Sa druge strane, Mitrović je ubacio 16, a Dobrić 15 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter