2
Domaći fudbal

Stadion Partizan, policija hapsenje Velja Nevolja Veljko Belivuk 4.2.2021. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

KAKVA PRIČA, ISPLIVAO TAJNI DOKUMENT IZ PARTIZANA: Najbolji strelac trošio klupske pare na rakiju! (FOTO)

Objavljeno: 12.06.22 u 12:40

Mnogima je teško da poveruju u ovo.

Fudbalski klub Partizan je 1951. godine dobio poziv za prijateljski turnir u Engleskoj, koji je održan od 6. do 20. maja. Sada, nakon nekoliko decenija, isplivao je i finansijski izveštaj sa tog putovanja, na kome su ljubitelji fudbala uočili jednu zanimljivu stvar.

Budžet za to putovanje, bio je 150.000 italijanskih lira, dok je u Beograd vraćeno gotovo 45.000, što je značajna suma. Crno-beli su ovim novcem plaćali obroke, kafe, pa i vizu na švajcarskoj granici, a ovde se izdvaja jedna stavka, gde je glavni lik legendarni Stjepan Bobek.

Foto: Printscreen/Facebook/Elis Bektaš

Naime, jasno se vidi da je 4.500 lira potrošeno na rakiju za najboljeg strelca u istoriji crno-belih. Bobek je tada bio jedan od trojice članova komisije koja se bavila raspodelom tog novca.

Naravno, pre više od 70 godina se na fudbal gledalo drugačije, pa su sami igrači mogli javno da uživaju, a i da se opuste uz rakiju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter