5
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

VERMEZ HVALI STOLICU: Ali bi izabrao drugog trenera!(VIDEO)

Objavljeno: 11.06.22 u 14:22

 Vladimir Vermezović, nekadašnji fudbaler i trener Partizana je bio na raspolaganju crno-belima ovoga leta, ali ga iz Humske nisu zvali što je potvrdio u intervjuu za “Miljanov korner“ na “Sputnjiku“.

“Ne nisu, ovaj put nisam bio ni u jednoj kombinaciji, ali dobro, malo čudna vremena za Partizanovce, ima tu i raznih teorija“, istakao je Vermezović.

Čelnici Partizana su na kraju izabrali Iliju Stolicu, o kome Vermezović ima pozitivno mišljenje.

“Mnogo toga se priča i dešava oko Partizana. Mnogo je raznih teorija, ali je činjenica da Partizan ima trenera. Ilija Stolica je vredan momak, znam ga dok je igrao za crno-bele kada sam ja bio pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću. Sa Voždovcem je napravio lepe stvari, često sam u komunikaciji i sa njegovim pomoćnikom i smatram da je Partizan u ovom trenutku izabrao najbolje rešenje. Kažem, u ovom trenutku, jer svaka prilika da se postane trener Partizana je dobra i ne treba je odbijati. Kažu da je Stolica mlad, ali svi smo mi bili podložni sličnim kritikama. Ja sam došao iz Teleoptika, Ljubiša Tumbaković iz petlića Partizana i to apsolutno nema nikakve veze, star, mlad… Dejan Stanković je osvojio treću titulu sa Zvezdom bez dana staža kao šef stručnog štab.

Ilija je izuzetno inteligentan čovek. Ukoliko se budu poklopile kockice, a postoje sve predispozicije, Stolica bi mogao da donese pozitivan pomak. Partizanovi navijači ne bi trebalo da sa tolikom sumnjom prihvataju novog trenera, neophodno je dati mu vreme. Menjati trenera na svaka 3-4 meseca nema smisla, treba pustiti ljude da rade. Svi pričaju da je Partizan veliki klub, da nema vremena, ali i drugi klubovi u Evropi su veliki pa pruže šansu treneru po godinu ili dve iako ne osvoje ništa. Ako veruješ i imaš viziju neophodno je sačekati“, objašnjava Vermezović.

Da se on pitao, bio bi izabran – Igor Duljaj, dosadašnji Stanojevićev pomoćnik.

“Nekada u Partizanu nije mogao da bude trener onaj koji nije igrao u Partizanu. Pomoćnici takođe iz klupskih struktura, a ne sa strane. Sada svako dovodi svoje pomoćnike, ali ako hoćemo nešto tradicionalno da zadržimo, onda bi trebalo tako.

Igor Duljaj je morao da bude u najužoj konkurenciji, jer bi se nastavio kontinuitet rada, igrao je u velikom evropskom klubu, ne znam da li je bio opcija. Duljaj je trebalo da bude prvi pik, zna igrače, navikli su se na njega. A ne da svaki trener dolazi sa nekom svojom filozofijom“, smatra Vermezović.

Zašto mnogi treneri navodno ne žele u Partizan?

“Javna je tajna da u našem fudbalu nisu sve stvari onakve kakve bi trebalo da budu. Uzdali smo se u VAR, međutim vidimo da i ta tehnologija u jednu ruku može da se kojntroliše. Ipak, ne bih se služio teorijam zavere da Vučić pomaže Zvezdi. Ove godine Partizan je bio najbliži šansi da osvoji titulu. Imao je veliku bodovnu prednost, derbi koji je direktno odlučivao o šampionu, izgubili smo i ne bismo trebali da tražimo alibi. Ne znači da je Sale Stanojević slab trener jer je izgubio taj derbi. Ne, jednostavno se tako desilo, izgubio si jednu utakmicu koja odlučuje direktno. Da li igrači nisu bili dovoljno spremni ili njihov mentalni sklop nije mogao da podnese težinu takve utakmice, jednostavno desilo se. Zvezda je dobila, odvojila se i kasnije se potvrdilo staro pravilo u domaćem, ali i evropskom fudbalu da se titule ne osvajaju u duelima sa velikim rivalima, već sa malim protivnicima.

Zvezda je neplanirano izgubila bodovbe protiv Radnika, ali i Partizan kad je bilo najpotrebnije. Podveo bih to pod neku psihologiju ovog tima koji nije mogao da izdrži pritisak, a ne pod to da je Vučić doneo titulu Crveoj zvezdi. Da se ne lažemo, Zvezda ima logističku podršku vodećih struktura, to je činjenica, ali da li je ona baš tolika da ima uticaj na sudije i direktno na rezultat ja to ne znam i ne želim da verujem u to. Pre par godina sam rekao, trenutno je konstalacija snaga takva da ne verujem da Partizan može da osvoji titulu i ako znamo da je to tako, zašto bismo trošili novac na skupe strance. Bolje je da razvijamo našu decu jer će to možda dobro doći i našoj reprezentaciji jer sa ovolikim brojem stranaca u kvalitetnim klubovima ćemo ugušiti i reprezentaciju.
Apsolutno zaslužena titula Zvezde jer su nas u direktnom duelu pobedili, pritom ni suđenje nije bilo loše“, primetio je Vermezović.

Šta očekivati od sledeće sezone?

“Zvezda ima formiran tim, a Partizan… ako ostane ovaj tim koji je u nokdaunu, nećemo dobro proći. Neophodna su pojačanja. Ali, da se ne lažemo, ne može pojačanje za Partizan da bude neko ko dolazi iz Surdulice. Doduše, njihov Milovanović je odličan igrač“, istakao je Vermezović.

0
0

5 Komentara

  1. Vermez, jos jedan SNS poslusnik. Nakotilo ih se da ne poverujes. Stolica oteran gde god je radio. Nema sta, bas je „kvalitet“.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne lupetaj. Stolica samo nije dozvoljavao da mu se iko meša u tim, te je odlazio sam i svaka mu čast na tome! Treba nam trener koji ima tolko herca, integritet i principe!

      0
      0
      Odgovori
  2. A koji kontinuitet je u pitanju, preskakanje igre i igra na prekide, i odbrana koja kad je tvrdo uvek kiksira,,,,

    0
    0
    Odgovori
  3. S;laze, se sa Vermezom,trebalo je makar Duljaja ostaviti kao prvog pomocnika. Ko su ti koji dolaze u Partizan da rade ,stvarno je glupo to dozvoliti da ceo strucni tim dovodi novi trener kao jato kokosaka. On dobro zna Duljaja, u cemu je problem?

    0
    0
    Odgovori
    • Mucenik stolica ima da bezi kad krenu prave tekme a za to vreme LOPOVSKA uprava ima jos vise da unazadi klub.dzaba trener kad imamo vucelu,vazuru i bombu ilieva… tuuuuga

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter