0
Fudbal

Sergej Milinkovic Savic Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening Stara Pazova, 30.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SERGEJ PRED DUEL SA SLOVENIJOM: ‘Umor je prisutan, ali smo se pripremili!’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.22 u 19:52

Na zvaničnoj konferenciji z medije uoči utakmice protiv Slovenije, na pitanja novinara odgovarali su selektor Dragan Stojković i naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

„Da li ima Slovenaca ovde u sali“ – pitao je Stojković, a kada su dva novinara iz Slovenije digla ruku, nastavio je na tečnom slovenačkom jeziku – „Mnogo je lepo videti vas u Ljubljani posle toliko vremena. Brine me samo Bežigrad. On ima svoje draži i svoju istoriju, Ljubljana mora neštio da uradi da oživi taj stadion. Vidim da je zarastao u korov i to me nimalo ne raduje. Sve drugo je na mestu. Ljubljana me vraća u detinjstvo. Drago mi je da imate svoj stadion. Čestitam. svala čast“.

Selektor Srbije zadovoljan je igrom u prethodne dve utakmice protiv Slovenije i Švedske:

„Uvek smo bili optimisti i verovali smo u sebe. Verujemo da i u nedelju možemo do pobede. Slovenci igraju kod kuće i biće maksimalno motivisani. Analizirajući njihove igre i igrački kadar, znamo da su Blažič i Stojanović, da se Zajc vraća i da igraju sa četvoricom u poslednjoj liniji. ali to nas previše ne zanima, gledamo sebe i forsiramo svoj stil igre. Agresivnost mora da postoji, ne sme da se šeta po terenu, mora da se da poslednji atom snage da bi se stiglo do nova tri boda. Raspoloženje od prvog dana je na visokom nivou, ništa se nije promenilo i nema razloga da se menja ni posle utakmice sa Slovenijom. Nastasić i Mašović nisu u kombinaciji za tim, svi drugi su na raspolaganju. Umor je najveći problem, činimo sve da igrače maksimalno rasteretimo i odmorimo. videćemo u toku nedelje kako se osećaju, od njihovog fizičkog stanja zavisiće i startna postava za duel na stadionu Stožice.“.

Bratislav Zivkovic Serbia’s Luka Jovic Serbia coach Dragan Stojkovic during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021.
27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sergej Milinković-Savić je uprkos umoru odigrao sve tri utakmice u Ligi nacija protiv Norveške, Slovenije i Švedske:

„Umor je prisutan, ali smo se pripremili za ove četiri utakmice i ostavili poslednji atom snage. Što se tiče uloge u timu, ja sam na raspolaganju za bilo koju poziciju. Bitno je da sam na sredini terena, a to da li sam bliži golu protivnika ili igram malo povučenije ne predstavlja mi nikakav problem“ – rekao je Milinković-Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter