0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MARUŠIĆ SPASAO CRNU GORU: Mađari podelili plen sa Nemačkom! (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.22 u 22:50

Odlično izdanje izabranika selektora Rosija!

U okviru 3. kola grupne faze UEFA Lige nacija, snage su odmerile selekcije Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Utakmica grupe 3, B divizije, odigrana je u Podgorici i završena bez pobednika, rezultatom 1:1.

Publika je posmatrala prilično izjednačenu igru. Gosti su u blagoj meri imali posed lopte na svojoj strani, ali kada su u pitanju prilike, obe ekipe su zapretile u 12 navrata. Glavni arbitar susreta, Daniele Orsato, nije imao mnogo posla. Italijan je pokazao samo četiri žuta kartona, tri gostima, a jedan domaćoj ekipi.

Bosna i Hercegovina je uspela da dođe do vođstva u 62. minutu duela na stadionu Pod Goricom. Tek što je ušao u igru, Smail Prevljak je uputio odličan pas u kazneni prostor domaćina. Lopta je stigla do Luke Menala, a on je istu prosledio u mrežu. Menalo je pogodio donji desni ugao.

Crnogorci su zahvaljujući pogotku defanzivca Lacija, Adama Marušića, uspeli da upišu prvi remi u takmičenju, nakon poraza i pobede u dve dosadašnje utakmice. Marušić je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila jednog od igrača gostujućeg sastava, promenila je pravac kretenja i završila iza leđa Ibrahima Šehića.

Selekcija Mađarske ugostila je Nemačku u utakmici A divizije. Mađari su ponovo iznenadili, pružili snažan otpor, te osvojili bod na ‘Puškaš Areni‘. Duel u Budimpešti završen je podelom plena, rezultatom 1:1. Mađari su poveli pogotkom Zolta Nađa u 6. minutu, a konačan rezultat postavljen je samo 180 sekundi kasnije, kada je mrežu domaće selekcije zatresao Džonas Hofman.

Rezultati:

Engleska – Italija 0:0

Mađarska – Nemačka 1:1

Holandija – Poljska 2:2

Vels – Belgija 1:1

Ukrajina – Jermenija 3:0

Republika Irska – Škotska 3:0

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 1:1

Rumunija – Finska 1:0

Farska Ostrva – Litvanija 2:1

Luksemburg – Turska 0:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter