1
Evropske lige

FOTO: Screenhot

LALATOVIĆEVA PORUKA IZ BANJALUKE: ‘Ova liga je kvalitetnija, ali nije kao u Srbiji’

Objavljeno: 11.06.22 u 11:55

Nenad Lalatović je zvanično preuzeo Borac iz Banjaluke.

On je juče zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba kluba iz Republike Srpske, a tom prilikom je govorio o brojnim temama.

Između ostalog, Lalatović se dotakao kvaliteta fudbala u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

– Veliko hvala ljudima u klubu na poverenju. Dogovorili smo se za pet minuta jer je i moja želja bila da dođem i da se okušam u ovoj ligi. Iste uslove kakve sam imao u Srbiji imam i ovde, nisam dizao cenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci u Republici Srpskoj. Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a što sam shvatio da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cenim i tako će biti i u budućnosti. Došao sam da sa mojim Borcem pokušam da osvojim bar jedan od dva trofeja, rekao je Lalatović na početku.

Prvi čovek kluba Stojan Malbašić zahvalio se Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske na sredstvima koje klub dobija.

– Drago nam je da nam se želja ispunila, Nenad Lalatović je bio naša velika želja još pre dvije godine. Moram da se zahvalim i Vladi Republike Srpske i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove. Naša želja je da dobre rezultate i igre u tim klubovima ponovi i u Borcu. Nama je potrebna ta energija i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve.

0
0

1 Komentara

  1. Sto se tice ujednacenosti klubova u SL BiH, Lalat je potpuno u pravu. Plus , Liga je postenija, prvenstvo u Srbiji se ne odlucuje na terenu, bare na pitanju ko ce biti prvak. Odlucuju sudije, na zalost. Zvezda je svojim lobijem u sudijskoj organizaciji ukrotila i VAR,dzaba sve kd sudija nece da reaguje na zov igraca, navijaca i cak ni var-sudija. Dva kljucna remija PFC su skrojena od strane sudija koji nisu hteli ni da provere sporne momente na mecevima sa CUkom i Napretkom kad se radilo o klasicnim 11-tercima. To je Zvezdino maslo. Partizan jednostavno ne sme dobiti mec sa jedincem golom iz penala,nema sansi! Eto ,to je ta pravda u reziji lopova. To sto je PFC izgubio samo jedan mec i to bas derbi, nema veze u smislu da svi bodovi jednako vrede,da je osvojio cetiri boda iz dva meca koje su sudije skrojile, bio bi zasluzeno prvi.
    PL BiH je mnogo ujednacenija, a ove sezone je kvalitetom odskocio Zrinjski. Sarajevski velikani, Borac i Tuzla City su se ravnopravno borili za plasman u Evropu. Inace borba za prvaka u Bih je regularna i sudjenje je apsolutno postenije nego u Srbiji!
    Treba, medjutim reci da je kvalitet PLS znaaatno iznad kvaliteta PLBih,rekao bih neuporevisu u kvalitetu. Pa, Superliga Srbije je deseta liga Evrope, a ako bi hipoteticko deset klubova igrali prvi sa prvim,drugi sa drugim, uveren sam da niti jedan BH ligas ne bi dobio dvomec! Zapravo, siguran sam u to. lalat,qcu svira, otisao si iz SLS i ostavi tu pricu za kafanu majstore, niko nije naivan. Hoces da osvojih trofej u karijeri trenera,OK, ali cuti i radi,videcemo . Imaces ti ozbiljnu konkurenciju u sarajevskom dvojcu, i hrvatskim klubovima Zrinjskom i Sirokom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter