0
Košarka

Nikola Jovic ABA Liga, Crvena Zvezda - Mega 1.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

JOVIĆEVA HIT IZJAVA O JOKIĆU: Nisam ga upoznao, deca u Srbiji zbog njega igraju košarku

Objavljeno: 11.06.22 u 09:28

Srpski košarkaš sprema se za NBA izazove.

Nikola Jović, košarkaš Mege, nalazi se u SAD, gde trenira sa ekipom Denver Nagetsa, za koju nastupa i njegov imenjaj Jokić. Sve više se govori o tome da bi mladi košarkaš mogao da mu se pridruži u Koloradu.

Ipak, njegova izjava da nikad nije upoznao Somborca, mnoge je iznenadila.

– Nikad ga nisam upoznao. To je stvar koju sam oduvek želeo da uradim. Nadam se da ćemo se upoznati uskoro, bile su prve reči Jovića.

Jović predstavlja novu generaciju srpskih košarkaša u NBA ligi, a novinare u SAD-u je zanimalo koliko Jokićeve partije utiču na decu u Srbiji.

– Za mene san postaje stvarnost. Pogotovo zato što treniram sa Nagetsima. Ljudi u Srbiji vole košarku. Jokić je dvostruki MVP, i sada sva deca žele da igraju košarku.

Mladi igrač sezone u ABA ligi, projektovan je za pika prve runde.

– Pokazao sam po malo od svega. Šut, pas, odbrana, igranje na niskom postu. Gledam na sebe kao na osobu koja uvek zna šta trener želi od mene na terenu. Ako želi da budem spot-ap šuter, biću to. Ako želi da igram u tranziciji, radiću to. Ako želi da čuvam svih pet pozicija, pokušaću i to – rekao je Jović.

Govorio je i o razlici između košarke u Evropi i Americi.

– Mečevi u Evropi i ovde su zaista drugačiji. Ovde se igra u brzom tempu sa dosta šuteva. Znam da će biti teško, ali volim košarku. Ako imate strast prema igri, sve će biti dobro, zaključio je srpski košarkaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter