1
Fudbal

FOTO: FSS

SLAVLJE U ŠVEDSKOJ, VELIKA POBEDA ZA SRBIJU: Luka Jović je heroj! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.22 u 22:38

Gol u pravom trenutku!

U okviru trećeg kola Lige nacija snage su odmerile reprezentacije Švedske i Srbije. Utakmica je počela u 20.45 na ‘Friends Areni’, a glavni arbitar je beglijanac Viser Lorens. Nakon prva dva kola Srbija i Švedska su zabeležile po pobedu protiv Slovenije i poraz od Norveške.

FOTO: FSS

ŠVEDSKA (4-3-3): Olsen – Anderson, Nilson, Ekdal, Avgustinson – Kajuste, Olson, Svanberg – Elanga, Kuason, Klason.

FOTO: FSS

SRBIJA (3-4-2-1): Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Terzić – Tadić, Đuričić – Jović.

Prvi deo poluvremena protekao je tako što je Srbija kontrolisala igru, ali nije stvarala šanse. Ništa što je Švedska uradila u prvih 20-ak minuta igre nije bilo vredno pomena, ali ni naši reprezentativci nisu ugrozili gol rivala.

U 31. minutu Srbija je mogla ozbiljnije da zapreti Švedskoj, ali je Đuričić dosta naivno izgubio duel i ostao bez udarca. Od tog momenta, Srbija je postala mnogo opasnija i u nekoliko navrata uspevala da ugrozi gol rivala, ali su se defanzivci Švedske uglavnom odlično snalazili.

Srbija do prednost dolazi u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je pogodak postigao Luka Jović, na asistenciju Strahinje Pavlovića!

Drugo poluvreme počelo je očekivano malo sportije.. Srbija je bila opasnija i konkretnija, ali bez udarca u okvir gola. Opasno je bilo u 61. minutu kada je Pavlović startovao na ivici kaznenog prostora i tako rizikovao crveni karton. Svonberg je izveo taj prekid, ali je živi zid odradio svoj deo posla.

Reprezentacija Švedske je u nekoliko navrata zapretila našoj selekciji, ali je uvek više nego miran bio Dmitrović.

U 83. minutu veliku priliku imao je Sergej nakon prodora Filipa Kostića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Švedska – Srbija 0:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

1 Komentara

  1. Pretrcao 100 metara i dao gol sa 5 metara po sredin gola. Pored Mitrogola i Vlahovica može samo sa klupe da navija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter