1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SAŠA ILIĆ PROMOVISAN U NOVOM KLUBU: Novinare je zanimalo zbog čega nije seo na klupu Partizana, a njegov odgovor je mnoge iznenadio!

Objavljeno: 09.06.22 u 13:58

Ilić se prvi put obratio bugarskim medijima.

Saša Ilić je nedavno pronašao novi trenerski anagažman, pa će u narednom periodu sedeti na klupi CSKA iz Sofije. On je juče promovisan u novom klubu, pa je legendarni fudbaler imao priliku da se prvi put obrati medijima i kaže nešto više o svojim planovima.

– Dugo sam bio fudbaler i nikad ništa nisam obećavao. Mogu obećati samo, za početak, da ćemo raditi i trenirati jako, naporno i da ćemo svi biti posvećeni poslu koji budemo radili. O učinjenom ćemo diskutovati na kraju sezone. Razlog dolaska ovde je moja želja da se borim za trofeje. To mi je i bio prvi uslov kada sam počeo pregovore sa CSKA. Radićemo korak po korak. CSKA ima dobru bazu igrača, ekipu spremnu da se bori za sve trofeje. Moramo pojačati tim na nekoliko pozicija ako želimo da budemo konkurentniji nego prethodnih godina. Potrebno su mi igrači koji prave razliku. Neću tražiti izgovore – rekao je Ilić na početku izlaganja.

Bugarski novinari su ga upitali zbog čega nije seo na klupu Partizana.

– U ovom trenutku ne vidim sebe kao trenera Partizana – kratko je rekao miljenik Grobara.

Osvrnuo se Ilić i na igrački kadar.

Što se tiče Busata (Brazilac, najbolji igrač), razgovaraćemo danas i potrebno je da razgovaramo sa njim. Tenzija koja postoji od strane navijača prema upravi nije prijatna. Igrao sam u velikim klubovima i znam koliko je teško da se postigne dobar rezultat kada nema konekcije između navijača i igrača, tima, uprave. Pokušaću da vratim navijače na treibine načinom igre i rezultatima. Nije mi bitno da li je igrač stranac ili je Bugarin, da li je mlad ili star, važno je da je dobar. Ne bojim se da šansu pružim mladim igračima, to sam radio i u mom prethodnom klubu.

Zna mladi stručnjak kako treba da igra CSKA da bi se ostvarili sjajni rezultati.

– Tokom svoje karijere imao sam prilično dobre trenere. Svaki dan možemo naučiti nešto novo. Kakva je selekcija, takva će biti i ekipa. CSKA mora da igra ofanzivno i da pobeđuje. Da ne pričamo o stilu igre. Volim da provodim slobodno vreme sa prijateljima, ali trenutno smo se ovde da CSKA bude mnogo bolji tim. Razgovarao sam sa ljudima iz Srbije koji su bili treneri CSKA. Znate koliko je trenera iz Srbije vodilo CSKA. Razgovarao sam sa dovoljno ljudi, uključujući bivše igrače i moje bivše saigrače. Ne volim da dajem velika obećanja. Idemo korak po korak.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter