0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Boston na krilim Brauna i Tejtuma nadigrao Voriorse za novo vođstvo u seriji (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.22 u 08:18

Boston Seltiksi su sa 116:110 savladali na svom parketu Golden Stejt Voriorse, te poveli u finalu NBA lige.

Domaća ekipa je vrlo sigurno ušla u utakmicu, te je tokom prve deonice stigla do dvocifrenog plusa. To ipak nije demotivisalo Ratnike, koji su se borili i u trećoj četvrtini su uspeli da se u potpunosti vrate u utakmicu i čak povedu. Ali, to je od njih bilo sve. Džejlen Braun i Džejson Tejtum im nisu dozvolili da prirede iznenađenje, a sve je otežala povreda njihovog najefikasnijeg igrača Stefa Karija koji se povredio posle duela sa Horfordom.

Boston su predvodili Džejlen Braun sa 27 poena (9-16 iz igre), devet skokova i pet asistencija i Džejson Tejtum sa 26 poena (9-23 iz igre), šest skokova i devet asistencija. Poseban doprinos dali su Markus Smart sa 24 poena (8-17 iz igre), sedam skokova i pet asistencija i Al Horford koji je ubacio 11 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Na drugoj strani je Stef Kari bio najefikasniji sa 31 poenom (12-22 iz igre), uz četiri skoka i dve asistencije, a Klej Tompson je dodao 25 poena i po tri skoka i asistencije, ali je to bilo nedovoljno da se zaustavi sjajana igra Bostona. Nemanja Bjelica na terenu je proveo svega tri minuta i za to vreme je promašio jednu dvojku i upisao asistenciju.


(VIDEO:YouTube/FreeDawkins)

Naredni meč igraće se takođe u Bostonu u noći između petka na subote od tri časa po našem vremenu.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter