0
Evropske lige

(191020) -- ROME, Oct. 20, 2019 (Xinhua) -- Atalanta's head coach Gian Piero Gasperini gestures during a 2019-2020 season Serie A match against Lazio in Rome, Italy, Oct. 19, 2019. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua)

KLUPA U BERGAMU JE SIGURNA: Atalanta ne mora da brine oko sudbine Gasperinija – ‘Ostajem!’

Objavljeno: 09.06.22 u 10:22

Čovek koji je doneo procvat klubu iz Bergama, ostaće na tom mestu.

Đanpjero Gasperini, trener Atalante, jedan je od najzaslužnjih za odlične rezultate koje ovaj klub beleži poslednjih godina. Zbog svega urađenog, on je odlučio da ostane na tom mestu i dalje, pošto mu pravac u kom klub ide, odgovara.

Gasperini je Atalantu preuzeo 2016. godine, a od tada je uspeo da dva puta dođe do finala Kupa Italije, ali i da osvoji dve nagrade za trenera godine, uzasopno, 2019, 2020. godine.

– Neću odstupiti danas, iako su mnogi mislili da hoću. Niko nije razgovarao sa mnom o tome. Neki mediji su pisali da sam tražio da se promeni 20 fudbalera, ali to nije slučaj. Postoje tri puta kojima možemo da idemo, ali je na upravi da odluči u kom smeru ćemo ići, izjavio je Gasperini, a preneo ‘Sport Medijaset’.

Gasperini je potom objasnio i da već vidi kako bi trebalo da izgleda budućnost Atalante.

– Možemo da znatno poboljšamo ekipu, da dovedemo igrače koji će u kratkom roku pojačati ekipu, kao što smo uradili sa Duvanom Zapatom ili Luisom Murijelom u prošlosti. Druga strategija bi bila da podmladimo tim, da se oslonimo na Ðorđa Skalvinija ili Tona Kopmajnersa. To bi nam donelo veliki profit u budućnosti. Treći put podrazumeva da ne radimo ništa i nastavimo ovako dalje.

Strateg kluba iz Bergama veruje da će ova ekipa dobre rezultate beležiti i u budućnosti.

– Ako me pitate da li je ovaj tim dovoljno kompetentan da postigne ono što smo uradili u prošlosti, odgovor je verovatno ne. Nema osnova pričati o tituli ili Ligi šampiona, posebno kada vidimo koliko novca ulažu veliki klubovi. Mi nemamo mesta za tim stolom, zaključio je Gasperini.

Pored Atalante, Gasperini je radio još u Krotoneu, Đenovi, Interu i Palermu.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter