2
Košarka

navijaci policija tribine Aba liga finale Crvena Zvezda - Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA I PARTIZAN UPOZORENI PRED POČETAK KLS: Ako se incidenti ponove, bićemo rigorozni od starta!

Objavljeno: 08.06.22 u 12:59

Poziva na pristojno navijanje.

Samo što se završila jedna od turbulentnijih finalnih serija u ABA ligi, uskoro će početi i plej-of KLS. Partizan će odmeriti snage sa FMP-om, dok će se Zvezda sastati sa Megom, a za Objektiv je o tom takmičenju govorio direktor Aleksandar Grujin, koji je izrazio žaljenje zbog događaja u finalu regionalnog takmičenja.

Pre svega, moram da se složim sa konstatacijom da nikome ne služe na čast dešavanja u finalnoj seriji ABA lige. Organizacija samih utakmica u polufinalu i finalu je na klubovima, mada će Košarkaška liga Srbije kao organizacija preduzeti sve neophodne mere, a sve u cilju sprečavanja nemilih scena, počeo je Grujin.

Aleksandar Grujin KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je podvukao da je KLS ozbiljna i uređena liga, kao i da će biti rigorozni u slučaju incidenata.

Košarkaška liga Srbije, kao ozbiljna i uređena liga, poseduje pravilnike i procedure u slučajevima vređanja, skandiranja i ubacivanja predmeta na teren. Na današnjem sastanku, na kome će biti prisutni predstavnici klubova, menadžment takmičenja, disciplinski sudija i drugi bitni činioci, proći ćemo kroz sve detalje i zauzeti čvrst stav. Ukoliko dođe do istih ili sličnih scena kao u ABA ligi, bićemo rigorozni, pa će ekipe biti sankcionisane od prvog do poslednjeg meča. Ali iskreno se nadamo da do toga neće doći.

Kao potencijalne kazne nije u prvi plan stavljao novac, već je istakao da će se ako to bude potrebno prazniti određeni delovi ili čak čitava dvorana.

Ne radi se samo o novčanim kaznama, nego i o drugim sankcijama, kao što je opomena, zaustavljanje igre, pražnjenje određenog dela ili cele dvorane. Naravno, nije nam cilj da izbacujemo ljude, posebno one koji su došli porodično sa decom i koji nisu na strani huligana i sličnih navijača.

Za sam kraj, apelovao je na svu publiku da fer navija i tako da primer deci, koja treba da zavole jedan od timova, a da u isto vreme ne rade ništa loše.

Apelujemo na sve ljubitelje košarke, navijače i simpatizere da prevashodno na fer način podržavaju svoj klub. Znamo da oba tima žele pobede, ali život se nastavlja i posle tih utakmica. Želimo da damo i primer deci da mogu da vole jedan od timova, a da istovremeno ne rade ništa loše. Nadamo se da će košarka da pobedi, svi radimo na tome, zaključio je Grujin.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter