0
Domaći fudbal

Vladimir Matijasevic Fudbalski savez Srbije 24. januar 2020. foto : Pedja Milosavljevic

PLANOVI ČUKARIČKOG ZA NAREDNU SEZONU: Matijašević zove Ninkovića!

Objavljeno: 08.06.22 u 10:17

Fudbaleri Čukaričkog su se u utorak okupili na svom stadionu i počeli pripreme za narednu sezonu. Ekipu će da predvodi novi trener Dušan Kerkez koji je i zvanično promovisan.

Bila je to prilika i da se direktor kluba Vladimir Matijašević pojavi pred medijima i govori o aktuelnim stvarima.

Na početku prelaznog roka ste doveli dva iskusna igrača Đorđa Ivanovića i Nikolu Vujadinovića. Da li to znači da Čukarički odustaje od politike forsiranja maldih igrača?

Ne odustajemo, držimo taj pravac. Moram da se pojačamo, vidite da se i ostale ekipe pojačavaju. Biće teško izboriti se za vrh tabele, ali radimo na tome da dovedemo dva-tri pojačanja da bismo bili konkurentni – rekao je Matijašević.

Pričalo se i o Luki Adžiću, nema ga na treningu. Da li je to završeno?

Nadam se da će biti brzo.

Traži se napadač. Ima li koga na vidiku?

Nadam se da će doći jedan vezni i jedan boočni igrač. Ako nađemo adekvatnog napadača dovešćemo ga, ako ne, nećemo da dovodimo. Prvo stranca tražimo. Doći će jedan krilni igrač iz Gane na pozajmicu, ima 18 godina.

Da li će svi igrači Čukaričkog da ostanu?

Neće, jedno pet-šest igrača će da napusti klub. Neki će da budu prodati, a neki pozajmljeni. Stefan Šapić ima dobru ponudu, u njegovom i našem interesu je da ode. Hoćemo da mu izađemo u susret. Što se tiče mlađih igrača, mora da bude dobra ponuda da bi bio prodat.

Koje su vaše ambicije za sledeću sezonu?

Voleo bih da je više tih što ciljaju titulu, treba ambiciozno ući u sezonu. Želim im svima sve najbolje. Čukarički ide svojim putem. Nemamo prevelike ambicije, sem da budemo u vrhu tabele i izborimo plasman u Evropu. Ako uspemo da ostvarimo nešto više onda super.

Može li da se napravi iskorak u Kupu ili ponovi 2015. kada ste osvojili ovo takmičenje?

Trener Dušan Kerkez ambiciozno priča o tome, jer je on osvojio Kup na Kipru i to mu je ambicija. Nadam se da ćemo da doguramo malo dalje nego prethodne sezone.

Dva tima idu u Ligu šampiona, jedan u ligu Evrope, dva u Ligu konferencije. Gde je tu Čukarički?

U plej-ofu. Naš cilj je da se plasiramo u Evropu. Mnogo njih će da se bori za titulu i Ligu šampiona, najbolje je da mi prećutimo i sve pokažemo na terenu.

KERKEZ SA PROSEČNIM TIMOM OSVOJIO KUP KIPRA

Jeste li pratili rad Dušana Kerkeza?

Kerkez je sa prosečnim timom osvojio Kup Kipra i pravio je rezultate. Znamo ga kao prijatelja kluba, dolazio je da nas poseti kada smo tamo na pripremama. On forsira agresivan i napadački fudbal, a nama to odgovara. Dovodimo pojačanja u dogovoru sa njim.

Pojavila se vest da Čukarički pregovara sa Sašom Marjanovićem iz Napretka. Ima li istine u tome?

Nema. Pričao sam sa Marjanovićem pre mesec dana kakva mu je budućnost, ali nismo uopšte pregovarali.

Možete li da otkrijete imena fudbalera za koje imate konkretne ponude?

To su samo razgovori. Jedino smo za Šapića dobili konkretnu ponudu. On razmišlja i znaće se sve do polaska na pripreme.

Rekli ste da planirate da napravite iskorak u Kupu, a da li planirate iskorak u Superligi i napadnete drugo mesto?

Nije realno pričati o tome. Prošle godine sam rekao da bih voleo da se to desi. voleo bih da bude ovakvo suđenje. Nama je bilo dobro, ne mogu da pričam za druge, ali mislim da je i njima bilo dobro. U Srbiji se igra bolji fudbal. Voleo bih da Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Niša i mi napravimo neki iskorak u Evropi. Imamo uvek ambiciju da budemo u vrhu, ali ne mogu da kažem da hoćemo titulu. Voleo bih, ali to nije realno. Ne možemo da se lažemo. Voleo bih i Vojvodina da želi titulu i da je uzme, ali je to nerealno reći s obzirom na tim Zvezde i Partizana. Jedni i drugi su prošle sezone imali 30 bodova više od nas i mi ćemo sada sa tri igrača da pričamo o tituli. To nije realno.

FOTO: FK Čukarički

Koji je cilj u Evropi?

Voleo bih da se domognemo grupne faze Lige konferencije, jer bi to bilo dobro za srpski fudbal. Ipak, hajde da krenemo od prvog kola i dovedemo dva-tri igrača. Nemam šta da krijem, hoćemo Luku Adžića, nadam se da će u petak da se pojavi ovde. Hoćemo jednog superligaškog igrača, to će da se zna u naredna dva dana i stranog špica da dovedemo.

Spominje se povratak Miloša Ninkovića?

Tu je, pijemo kafu. On voli Čukarički i ako bude želeo da se vrati onda će da se vrati. Mi njega više doživljavamo kao pojačanje u ljudskom smislu, i igračkom naravno. Nadam se da će ovde da završi igračku karijeru, samo je pitanje da li će to da se desi sada ili za godinu dana.

Šta je sa saradnjoma sa BASK-om?

Saradnja sa BASK-om je istekla, pa ćemo da sarađujemo sa drugim klubovima. Slaćemo po dvojicu u druge klubove na pozajmicu, da mogu da budu zajedno. To je na igračima, možda neko neće hteti da ide. Mi ih ne teramo.

Koliko vas raduje podatak da ste uzeli dva kadetska fudbalera Partizana?

Čukarički je zdrava sredina i tako će da bude dok god je ovaj vlasnik tu. On ima vizije, koje mi pratimo i sprovodimo. Mlađi igrači shvate da ko se ovde dokaže on igra. Biće još iznenađenja, jer je došao trener koji je podržao ovu viziju. Dosta igrača i klubova nam se javljaju i žele saradnju.

Možemo li u narednih nekoliko godina da očekujemo napad na prvo mesto u Superligi?

Sada želimo da renoviramo svlačionice, kancelarije i restoran. To je prvi pomak posle 10 godina. Ako dobijemo dozvolu, to će da bude završeno za šest meseci ili godinu dana. Posle ćemo da sredimo stadion, a posle da napravimo i neki iskorak.

Imate li neku želju za Ligu konferencija?

– Bolje je da bude nešto lakše nego bliže. Uvek je najbitnije da napravimo iskorak. Prošle godine je napravljen jedan, a sada neka budu dva. Došao je novi trener, nismo mnogo menjali tim. Doveli smo Đorđa Ivanovića koji je sa Mariborom osvojio titulu. Nadam se da će da dođe i Luka Adžić. Doveli smo štopera Nikolu Vujadinovića, kojeg je hteo Kerkez. Nadam se da će da dođu još dva igrača.

Vi ste klub u koji dolaze igrači koji u inostranstvu nisu napravili karijeru. Očekujete li to i od Adžića?

– Znam ga ceo život. Luka je dobar dečko, dobar je i igrač, samo to treba i da pokaže. Ako je to mogao da pokaže u Emenu i Cvoleu, onda može i ovde.

Da li ste dogovorili utakmice na pripremama?

Prva je protiv Celja, odloženo je sa Rijekom, imamo još dve-tri utakmice. Goran Grkinić se bavi sa time, bolje pitajte njega – zakljućio je Matijašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter