0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

FUDBALSKO SUĐENJE KOJE SU SVI ČEKALI: Platini i Blater mogu u zatvor – evo za šta se terete!

Objavljeno: 08.06.22 u 13:39

Pre 6 godina su suspendovani.

Danas je u Švajcarskoj počelo suđenje nekadašnjem prvom čoveku UEFA Mišelu Platiniju, kao i bivšem predsedniku FIFA Sepu Blateru. Njima će se suditi za sumnjivu isplatu koju je 2011. godine dobio Platini.

Njih dvojica će se naći pred Saveznim kaznenim sudom, dok bi presuda trebala da bude doneta 8. jula ove godine. Njima dvojici preti kazna i do 5 godina zatvora zbog prevare, kao i nepoštenog upravljanja, ali i zloupotrebe položaja i korupcije.

Njih tužilaštvo tereti da su na štetu FIFA pribavili 1.8 miliona evra, koje je Platini primio, ugovorom iz 1999. godine između njih dvojice, po kome je Francuz za savetodavne usluge isplaćivala naknada od 300.000 franaka.

Blater je Platiniju 2011. godine, po završetku savetničke delatnosti uplatio 1.8 miliona evra, na ime zaostalih potraživanja. Tužilaštvo je procenilo da se radi o neutemeljenom plaćanju, koje je izvedeno veštim dovođenjem u zabludu unutrašnje kontrole FIFA. Odlukom ove organizacije, oni su 2016. godine suspendovani iz fudbala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter